Екс-депутат Держдуми закликав напасти на Туреччину та “повернути” Росії Константинополь

Заява Багдасарова прозвучала в ефірі стриму російського пропагандиста Володимира Соловйова, який транслювався на YiuTube-каналі.Соловйов LIVE | Повний Контакт”.

“Туреччина зараз перебуває у важкому становищі. Давайте скористаємося! Виженемо її із Середньої Азії, розколемо її вплив в Україні, виженемо її з Південного Кавказу, піднімемо певні сили в Туреччині і повернемо до складу нашої держави те, що історично належить нам, — Константинополь” – закликав Багдасаров.

Також він заявив, що над “храмом святої Софії” слід “поставити хрест”, знову показати світові “фрески, які вже заховані від людей” і запропонував молитися там “арамейською мовою, можна російською”.

Може вистачить? Повернемо собі! Вони вважають Південь Росії їхнім! (так у Багдасарова.“ГОРДОН”) А ми чому не вважаємо те, що це ніколи їх не було? Турок – це не тюрк! У дзеркало нехай подивляться! Давайте скористаємося! Криза. Слава богу, криза! Криза повинна [закончиться] крахом та приєднанням наших територій”, – підсумував пропагандист.

Відео із пропозицією Багдасарова поширилося в мережі, одним із тих, хто 18 березня оприлюднив його в Telegram, став радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

“Багдасаров запропонував скористатися “важким становищем” у Туреччині, щоб підняти повстання і повернути Константинополь Росії. Психічних захворювань немає. Просто дурень. До речі, на Росії існує міф, що древні жителі Італії етруски – це росіяни. Цікаво, чи буде це підставою для”. повернення “Апеннінського півострова в “рідну гавань” Російської Федерації?! – прокоментував Геращенко заяву російського екс-депутата.



контекст:

Константинополь – назва Стамбула до 28 березня 1930, неофіційна назва столиці Римської імперії, Східно-Римської (Візантійської) імперії, Латинської імперії та Османської імперії. У російській та деяких інших слов’янських мовах прижилася інша назва – Царгород. Місто було офіційно перейменовано на Стамбул в 1930 році в ході реформ тодішнього президента Туреччини Мустафи Кемаля Ататюрка.

Previous post «це частина глобального тиску на Росію»
Next post Вони знайшли себе в чужому місті: історія переселенців з Харкова, які стали волонтерами у Дніпрі