У Новій Зеландії стурбувалися активністю гігантського вулкана

Рівень вулканічної небезпеки підвищено з 0 до 1. Востаннє вулкан вивергався близько 1 800 років тому.


 

У Новій Зеландії підвищено рівень небезпеки через гігантський вулкан Таупо, який був джерелом найбільшого на Землі виверження за останні 5 000 років, повідомляє Sky News.


 


Востаннє цей вулкан вивергався близько 1 800 років тому. Тоді він викинув в атмосферу більш як 100 кубічних кілометрів магми. Виверження спустошило більшу частину центральної частини Північного острова Нової Зеландії у період до появи людини. Наразі під кратерним озером Таупо, що утворилося на місці кальдери, зафіксовано майже 700 невеликих землетрусів.


 


Геологічна агенція GeoNet заявила, що рівень вулканічної небезпеки підвищено з 0 до 1. Система вулканічного оповіщення заснована на шести зростаючих рівнях коливань, але геологи відзначають, що виверження може статися за будь-якого рівня. Через те, що невідомо, якою буде активність виверження, рівні можуть змінюватися непослідовно.


 


Як відомо, Нова Зеландія розташована на кордоні між Тихоокеанською та Австралійською тектонічними плитами і зазнає руйнівної сили великої вулканічної активності і землетрусів.


 


 


 

Previous post В Австралії виявили понад десяток мертвих кашалотів
Next post Міс Україна-2022 — як буде проходити конкурс розповіла Вероніка Щипцова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *