Обстріли пошкодили 350 газових об’єктів – Нафтогаз

Обстріли пошкодили 350 газових об єктів - Нафтогаз

Україна має перебудувати свою енергетичну інфраструктуру

Росіяни знищили десятки об’єктів на раніше окупованих територіях Харківської області.


Ракетні удари Росії по території України пошкодили 350 об’єктів компанії Нафтогаз. Про це повідомив її голова правління Олексій Чернишов у блозі для Інтерфакс-Україна.


За його словами, з початку російського вторгнення енергетична інфраструктура зазнає масштабних руйнувань. Найбільше – на територіях, де тривають бойові дії.


“Постраждала також газодобувна інфраструктура Нафтогазу – ворожі ракети влучили і в неї. З початку російської агресії пошкоджено понад 350 об’єктів підприємств групи Нафтогаз. Це об’єкти газової та нафтової інфраструктури. Крім того, пошкоджено понад 450 км газопроводів”, – розповів Чернишов.


Він зазначив, що це не перші обстріли газодобувної інфраструктури. До цього росіяни вже знищили десятки об’єктів на раніше окупованих територіях у Харківській області та активно обстрілювали прилеглі до неї.


“Зараз, фактично, Україна має перебудувати свою енергетичну інфраструктуру, так, щоб вона була здатна функціонувати в умовах війни. І ця зима буде вирішальною. З одного боку – це важке випробування, з іншого – досвід, якого сьогодні немає в жодній іншій країні”, – вважає Чернишов.


Раніше у Нафтогазі заявили, що Україні потрібно додатково 4 млрд доларів на газ у період проходження опалювального сезону.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post російський булінг за Крим та як від нього вберегтися
Next post Колишній президент Ірану Хатамі виступив на підтримку протестів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *