ЗСУ зможуть звільнити Маріуполь до кінця року – генерал США

ЗСУ зможуть звільнити Маріуполь до кінця року - генерал США

Фото: Соцсети

Україна має велику мотивацію для звільнення своїх міст

Україна може деокупувати місто впродовж найближчих двох місяців, вважає американський військовий Бен Ходжес.


Україна має всі шанси звільнити Маріуполь за менший термін, ніж російські загарбники витратили на його окупацію. Зокрема, ЗСУ можуть це зробити до кінця 2022 року. Про це заявив екс-командувач Сухопутних сил США у Європі генерал-лейтенант Бен Ходжес в інтерв’ю виданню Радіо Свобода, опублікованому у вівторок, 8 листопада.


Військовий відповів так на запитання, чому він вважає, що Україна зможе деокупувати це місто протягом наступних двох місяців, тоді як Росія витратила значно більше часу та сил на його окупацію.


“Згадайте, коли росіяни атакували Маріуполь, які були обставини? Це були українські воїни, котрі захищали Батьківщину. Вони (захисники Азовсталі – ред.) були звідти. І тому у вас є воля до боротьби, моральний фактор, якщо хочете, рішучість солдатів, які захищають свій дім. Будь-які російські війська, які є в Маріуполі, нічого не захищають. Ніхто з них не хоче там бути. Вони побачать, що опинилися у пастці спиною до Азовського моря, а це зовсім інший збіг обставин”, – пояснив він.


Екс-командувач Сухопутних військ США в Європі наголосив, що він не применшує викликів, які стоять перед Україною щодо звільнення своїх територій, але ЗСУ мають вищу мотивацію, ніж російські окупанти.


“І коли справа доходить до випробування логістики, у росіян є проблеми. У них закінчуються можливості. Більшість їхнього обладнання найвищої якості були знищені або недоступні через те, що їхня логістична система настільки виснажена. Звичайно, я покладаюсь на відкриті джерела, але ми знаємо, що українці перехоплюють усілякі розмови російських солдатів про те, що у них більше немає машин, у них немає деталей, у них немає боєприпасів”, – зазначив Ходжес.


За його словами, Росія “зазнає поразки у старомодний спосіб”.


“Вони зазнають поразки на полі бою. Чорноморський флот – нуль допомоги, окрім запуску ракет, їх ніде на Чорному морі немає. Вони ховаються від українських протикорабельних ракет і тепер переживають через українські безпілотники. Тому, звісно, ​​ще зарано планувати парад перемоги, але я оптиміст”, – підсумував військовий.


Як повідомлялося раніше, російські окупанти почали зводити лінію оборони навколо міста Маріуполь.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Україна досягла «незворотного імпульсу», результат операцій на сході «неминучий»
Next post В Англії виявлений кіт без статі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *