Пелосі залишить посаду лідера демократів у Конгресі США

Пелосі залишить посаду лідера демократів у Конгресі США

Ненсі Пелосі вирішила дати дорогу молодим

Про своє рішення 82-річна Ненсі Пелосі оголосила після того, як демократи втратили більшість у палаті за підсумками довиборів до Конгресу.


 

Ненсі Пелосі вперше за майже 20 років залишить посаду лідера демократів у Палаті представників США, і не висуватиме свою кандидатуру на виборах нового спікера нижньої палати американського Конгресу. Про це повідомив телеканал СNN у четвер, 17 листопада.


 


“Тепер ми повинні сміливо рухатися в майбутнє. Настав час для нового покоління, яке очолить демократичну фракцію”, – сказала вона і запевнила, що й надалі виступатиме від імені мешканців Сан-Франциско як конгресвумен.


 

Про своє рішення 82-річна Пелосі оголосила після того, як демократи втратили більшість у палаті за підсумками довиборів до Конгресу, а вона сама втратила право на посаду спікера. Замість неї на цю посаду від республіканців висунутий Кевін Маккарті. Вибори спікера нижньої палати Конгресу відбуваються першого дня засідання кожного нового парламенту.


 


Ненсі Пелосі була лідером демократів у 2003 році. Вона стала першою і поки що єдиною жінкою на посаді спікера Палати представників. При цьому вона обіймала цю посаду двічі – з січня 2007 року до січня 2011 року, а потім із січня 2019 року і до цього дня.


 


 


 


 


 

Previous post Вирок MH17: що кажуть родичі загиблих
Next post на сході за тиждень було понад 500 бойових зіткнень із військами РФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *