“Еліта РФ” розуміє, що війну програно – ЗМІ

 Еліта РФ  розуміє, що війну програно - ЗМІ

Фото: Getty Images

“Верхи” в РФ не вірять в успіх війни, розв’язаної Путіним

На тлі відступу з Херсона та постійних невдач на фронті російські політики та бізнесмени не вірять, що Кремлю вдасться переламати ситуацію.


Відступ із Херсона став болючою подією для “російських еліт” і викликав “розуміння програшу справжньої війни”. Про це повідомило російське видання Медуза з посиланням на джерела, близькі до адміністрації президента РФ та уряду.


“Пішло розуміння – справжню війну ми програли. Люди починають думати про те, як жити далі, яке місце в майбутньому хотіли б зайняти, яку ставку зробити, на чому грати. З одного боку будуть реваншистські настрої. З іншого боку – запит на нормалізацію та стабілізацію”, – заявив співрозмовник видання, близький до підприємців із “кола” Володимира Путіна.


За інформацією Медузи, регіональні політики та бізнесмени не вірять, що РФ вдасться переламати ситуацію на фронті. Те, що трапилося в Херсоні, сприймається як ганьба і наслідок бардаку в державі.


Видання пише, що подібні настрої проникають і до адміністрації президента, і до уряду: на тлі постійних військових поразок чиновників ще більше почала турбувати “повна закритість вищого керівництва країни”.


“Нас ні в що не посвячують, багато дізнаємося з новин, причому українських і західних. Виглядає так, що постійно йдемо на поступки і ще намагаємося це приховати і сховати”, – пояснило джерело, яке близьке до уряду.


При цьому, як стверджують співрозмовники Медузи, незважаючи на все невдоволення, російські чиновники та бізнесмени не мають наміру вдаватися до будь-яких дій проти Путіна.


Крім того, у Кремлі все ще сподіваються, що на Заході “розвалиться консенсус на підтримку України” через потребу дешевих енергоносіїв. Також в адміністрації президента РФ вірять, що через кілька місяців російська армія стане більш боєздатною через мобілізацію.


Раніше повідомлялося, що російська еліта побоюється за свою безпеку після закликів бізнесмена та засновника ПВК Вагнер Євгена Пригожина повернутися до “сталінських репресій”.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Як написати листа полоненому через Червоний Хрест
Next post неповнолітнім пропонують надати статус «діти війни»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *