Названо витрати РФ за дев’ять місяців війни

Названо витрати РФ за дев ять місяців війни

Фото: gur.gov.ua

Названо ціну війни для РФ

Росія вже витратила чверть своїх торішніх прибутків на військові дії. При цьому восени вартість витрат на війну для РФ зросла вдвічі, а доходи бюджету знижуються.

За дев’ять місяців повномасштабної війни проти України Росія витратила $82 млрд, що становить чверть її річного бюджету. Про це у четвер, 24 листопада, повідомляє Forbes.


 


Зазначається, що ця оцінка включає безпосередні витрати, необхідні для підтримки військових дій. Але не включає стабільні витрати на оборону чи втрати пов’язані з економікою.


 


“У 2021 році всі бюджетні доходи Росії становили $340 млрд. Тобто, РФ вже витратила чверть минулорічних доходів на військові дії. Якщо навесні такі витрати могли виглядати цілком прийнятними, зважаючи на те, що РФ отримувала за нафту і газ близько 1 млрд євро на день, то зараз ситуація інша. Доходи федерального бюджету РФ від експорту нафти і газу знижуються. Росія вже втратила більшу частину європейського газового ринку після зупинки поставок через Північний потік. З грудня почнуть діяти санкції щодо російської нафти”, – йдеться у матеріалі видання.


 


У той же час, восени вартість витрат на війну для РФ зросла вдвічі. Зараз війна вимагає щонайменше $10 млрд на місяць.


 


Найбільшими статтями витрат названо забезпечення армії (28,7 млрд), втрачена техніка (20,8 млрд) та зарплата військовим (15,6 млрд).


 


Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Меркель заявила, що війна не стала для неї сюрпризом
Next post Маск відновить заблоковані акаунти у Twitter

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *