Ув’язнену лідерку протестів у Білорусі Марію Колеснікову перевели з реанімації у хірургічне відділення

Лідерку білоруських протестів 2020 року Марію Колеснікову перевели з реанімації у хірургічне відділення. Інформацію про це вдалося довідатися батькові Марії Олександру, передає Білоруська служба Радіо Свобода.

За його словами, лікарі кажуть, що її стан покращується.

Повідомляється, що Колеснікову відвідав лікар з колонії, який запевнив, що після виписки з лікарні їй створять належні умови та догляд.

Батькові опозиціонерки діагноз не повідомили. Колеснікова начебто свій діагноз, як і подробиці операції, знає від лікарів.

29 листопада стало відомо, що Марина Колеснікова потрапила в реанімацію лікарні швидкої допомоги у Гомелі.

6 вересня 2021 року Мінський обласний суд засудив Марію Колеснікову до 11 років позбавлення волі. Юрист Максим Знак, який проходив у тій же справі, був засуджений до 10 років позбавлення волі. Колеснікову та Знака звинувачували у вступі в змову з метою захоплення влади неконституційним шляхом, створенні екстремістського формування та керівництві ним та публічних закликах до дій, що загрожують національній безпеці Білорусі.

Суд відбувався у закритому режимі. Прокуратура кваліфікувала участь у виборах як спробу захоплення влади. Захист наполягав на тому, що звинувачення має політичний характер і позбавлене юридичних підстав.

Колеснікова була координаторкою передвиборчого штабу Віктора Бабарика і стала однією з центральних фігур масових виступів проти фальсифікації виборів. Її затримали та спробували депортувати, але на кордоні вона порвала свій паспорт.

Previous post До Конгресу США внесли законопроект про визнання ПВК Вагнер терористичною
Next post МВФ закликав наростити фіндопомогу Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *