Війна в Україні закінчиться переговорами – Меркель

Війна в Україні закінчиться переговорами - Меркель

Фото: AP

Меркель не змогла передбачити, яким саме буде результат війни в Україні

Екс-канцлер ФРН знайшла виправдання своєму рішенню розпочати будівництво газопроводу Північний потік-2.


Війна Росії проти України завершиться за столом переговорів. Таку думку озвучила колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель в інтерв’ю газеті Die Zeit, оприлюдненому у середу, 7 грудня.


Вона не змогла передбачити, яким саме буде результат війни.


“Якось вона завершиться переговорами. Війни закінчуються за столом переговорів”, – сказала Меркель.


При цьому екс-канцлер відкинула свою участь у мирному врегулюванні і не відповіла, за яких обставин можуть розпочатися переговори.


“Є різниця між продиктованим миром, якого я, як і багато інших, не хочу, та дружніми, відкритими дискусіями один з одним”, – додала вона.


Також Меркель пояснила, що погодилася на будівництво газопроводу Північний потік-2, оскільки відмова могла б погіршити відносини з Росією.


“З одного боку, така відмова у поєднанні з Мінськими угодами, на мій погляд, небезпечно погіршила б відносини з Росією. З іншого – енергетична залежність виникла через меншу кількість газу з Нідерландів, Великобританії та обмежений видобуток в Норвегії”, – сказала колишня канцлер.


За її словами, запит на дозвіл на будівництво виходив не від уряду, а від підприємств.


“Тому для федерального уряду і для мене, зрештою, йшлося про те, чи повинні ми прийняти новий закон як політичний акт, щоб однозначно відмовити в схваленні”, – додала вона.


Вона зазначила, що Німеччина могла б закуповувати дорожчий скраплений природний газ у Катару та Саудівської Аравії, але це негативно позначилося б на конкурентоспроможності країни.


“Сьогодні, під тиском війни, робиться саме це, що я підтримую, але тоді це було б набагато масштабнішим політичним рішенням”, – пояснила Меркель.


Екс-канцлер також нагадала, що Україна хотіла залишатися країною для транзиту російського газу: “Вона хотіла, щоб газ проходив її територією, а не через Балтійське море”.


Нагадаємо, нинішній голова Мін’юсту ФРН Марко Бушман вважає, що Меркель відповідає за війну в Україні. Також міністр назвав підтримку ПП-2 “вкладом у війну”.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Речник Повітряних сил розповів, чи можуть іранські дрони застосовуватися взимку
Next post «Поставили перед ямою з трупами». Історія херсонця про тиждень у російському полоні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *