Вчені виявили акул, що світяться у темряві

Вчені виявили акул, що світяться у темряві

Фото: Jerome Mallefet/FNRS

Біолюмінесцентна акула

Люмінесцентні ділянки у великого виду акул розташовані вздовж черева, по боках і на спинному плавнику.


 

Біолог з Католицького університету Лувена разом із своїм колегою виявили глибоководних акул, що світяться у темряві і досягають 1,8 метра завдовжки. Про це повідомляє The Guardian.


 


Зазначається, що тварин вдалося знайти приблизно за 1,5 тисячі кілометрів на схід від Нової Зеландії під час експедиції на борту рибальського дослідницького судна, яке використовувало величезну тралову сітку для вивчення видів, що живуть у сутінковій зоні на глибині близько 800 метрів.


 


Попередні дослідники цього району регулярно виловлювали кайтфінових акул, але біолог Жером Маллефет став першим, кому вдалося акуратно перевести біолюмінесцентних акул у затемнене середовище. За приглушеного світла він побачив, як їхні тіла мерехтять синьо-зеленим світлом.


 


За словами експерта, їхня нижня сторона, що світиться, може освітлювати морське дно, допомагаючи їм полювати, і водночас дозволяє їм непоміченими підкрадатися до здобичі.


 


Jérôme Mallefet/FNRS


 


 

Раніше повідомлялося, що дослідники вирішили загадку, чому імунна система акул є такою ефективною у запобіганні хворобам.


 


 

Previous post «Приїхав в Україну і поширював в ЄС фейки про війну». СБУ заявила про затримання «блогера RT»
Next post Литва розглядає можливість позбавляти громадянства за підтримку РФ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *