Вчені назвали нову причину створення мумій

Вчені назвали нову причину створення мумій

Фото: pixabay.com

Вчені назвали нову причину створення мумій

Таким чином намагалися перетворити на наближену до богів істоту і зробити її також божественною.


 

Вчені розкрили секрети муміфікації, чим розвінчали давню оману. Про це пише Live Science.


 


Раніше вважалося, що у Стародавньому Єгипті тіла мертвих перетворювали на мумії, щоб їх зберегти. Але Кемпбелл Прайс з Манчестерського університету у Великій Британії заявив, що таким чином померлу людину намагалися перетворити на наближену до богів істоту і зробити її також божественною.


 


“У 19 столітті археологи, які досліджували єгипетські мумії, помилково визначили, що стародавні єгиптяни зберігали своїх мерців так само, як зберігають рибу. Їхні аргументи були засновані на тому, що під час цих процесів використовували один і той же інгредієнт: сіль. Якщо рибу зберігають, щоб її з’їсти у майбутньому, то вчені тоді припустили, що подібне роблять і з тілами померлих, але не для того, щоб їх з’їсти, звісно, а для того, щоб вони довго зберігалися”, – зазначив Прайс.


 


Також вчений взяв до уваги пахощі, які також були подарунками для богів.


 


“Коли в храмі використовували пахощі, або ж під час муміфікації, то це робило простір навколо божественним. Також коли пахощі наносили на тіло померлого, в цей процес вкладали той самий сенс. Тіло ставало ближчим до богів за своєю природою. І не йдеться про збереження мерця в первозданному вигляді. Я думаю, що насправді цей процес мав глибший зміст. Тут йшлося про перетворення померлого на божественну статую”, – додав Прайс.


 


 


 

Previous post «Обстріли кожні кілька годин». Соболевський про російські атаки деокупованої Херсонщини
Next post як Запоріжжя та неокупована частина області потрапили під санкції Євросоюзу?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *