Рада прийняла звернення щодо дій РФ на морі

Рада прийняла звернення щодо дій РФ на морі

Фото: Reuters (архивное фото)

В останні місяці РФ значно скоротила активність флоту

Парламент просить світову спіьлноту надати засоби захисту від російської агресії на морі.


 


Верховна Рада на засіданні у вівторок, 20 вересня, ухвалила заяву у зв’язку з агресією Росії у районах Чорного й Азовського морів, а також у Керченській протоці. Як повідомив нардеп Ярослав Железняк, звернення підтримали 329 депутатів.


 


 


 


Парламент закликає світову спільноту засудити і констатувати незаконні дії Росії у районах Чорного й Азовського морів і Керченської протоки на тимчасово окупованих територіях, що мають системний характер з лютого 2014 року.


 


Також депутати закликають світ надати Україні як жертві агресії допомогу в реалізації невід’ємного права на самооборону, а також до необхідності вжиття ефективних колективних заходів задля усунення загрози для світу і для придушення актів агресії РФ у районах Чорного й Азовського морів і Керченській протоці, зокрема проведення операцій із забезпечення свободи судноплавства.


 

За даними британської розвідки, командування чорноморського флоту РФ, ймовірно, передислокувало свої підводні човни класу KILO із Севастополя в Криму у Новоросійськ у Краснодарському краї.


 

Previous post Молдова проводить військові навчання разом з Румунією та США
Next post чому Кремль поспішає і що буде далі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *