Зеленський обговорив із Дудою дії РФ на Донбасі

Зеленський обговорив із Дудою дії РФ на Донбасі

Фото: Офис президента

Зеленський два дні поспіль проводить переговори з лідерами держав

Українські та польські президенти обговорили низку питань, насамперед енергетику та безпеку.


Президент України Володимир Зеленський у четвер, 29 вересня, провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою, обговоривши дії Росії на захоплених територіях, зокрема, проведення псевдореферендумів.


Співрозмовники погодилися з необхідністю потужної консолідованої реакції світу на незаконні дії РФ, які руйнують основи міжнародного права. Президенти обговорили конкретні кроки та заходи, над якими сторони працюватимуть у цьому контексті.


Зеленський подякував Дуді за підтримку України під час виступу на відкритті 77-ї сесії Генасамблеї ООН, а також за чітку позицію Польщі щодо невизнання “референдумів”.


Зеленський та Дуда також обговорили питання військової та оборонної співпраці.


Зеленський привітав Польщу з відкриттям газопроводу Baltic Pipeline, наголосивши на його важливості для енергонезалежності всього регіону.


Крім того, Зеленський наголосив на зменшенні черг на українсько-польському кордоні та важливості подальших зусиль для збільшення пропускної спроможності відповідних пунктів. За його словами, українська сторона зацікавлена ​​у запровадженні спільного прикордонно-митного контролю на всіх пунктах пропуску та прискоренні роботи над двосторонньою угодою у цій сфері.


Зазначимо, що Зеленський провів низку переговорів напередодні, зокрема, з британським прем’єром Ліз Трасс та її колегою з Канади Джастіном Трюдо. Крім того, відбулися переговори з лідерами Німеччини та Туреччини – канцлером Олафом Шольцем та президентом Реджепом Таїпом Ердоганом.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Фінляндія закриває кордони для російських туристів із 30 вересня
Next post Фінляндія закриває кордони для туристів із РФ з 30 вересня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *