Ердоган відповів на демарш РФ щодо зернової угоди

Ердоган відповів на демарш РФ щодо зернової угоди

Туреччина має намір продовжувати гуманітарні зусилля, запевнив Ердоган

На вихідних Росія заявила про зупинення участі у зерновій угоді. Незважаючи на це, з портів України вийшли судна із зерном.


Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запевнив, що Анкара буде “продовжувати свої зусилля, щоб служити людству”. Так він прокоментував рішення Росії відмовитись від виконання зернової угоди.


“Незважаючи на те, що Росія вагається щодо зернової угоди, оскільки Москві не надано таких же можливостей, Туреччина продовжуватиме свої зусилля, щоб служити людству”, – сказав Ердоган на Всесвітньому турецькому медичному конгресі, повідомляє CNN Turk.


Він наголосив на важливості зернового коридору, зазначивши, що за його допомогою вдалося знизити продовольчу кризу, експортуючи 9,3 млн тонн сільгосппродукції з України.


Нагадаємо, 29 жовтня Росія заявила про свій вихід із зернової угоди нібито через атаку України на кораблі Чорноморського флоту за допомогою безпілотників у Криму. При цьому запускалися бойові дрони з цивільного судна, яке використовувалося в рамках зернової угоди, повідомляє версія Москви.


Незважаючи на рішення РФ, сьогодні з українських портів вийшли 12 суден із зерном.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Інфляція у єврозоні вперше перевищила 10%
Next post Учасниця Холостяка Вікторія Варлей розповіла про роман з Тарасом Цимбалюком – що відповів актор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *