Фуркад-старший все ж проти війни в Україні

Фуркад-старший все ж проти війни в Україні

Фото: Getty Images

Симон Фуркад відповів Підручному

Французький біатлоніст прокоментував свою неоднозначну заяву, яка раніше прозвучала.


 


Симон Фуркад пояснив свою позицію щодо війни в Україні. Нагадаємо, раніше французький біатлоніст мав необережність висловитися проти дискваліфікації спортсменів із країни-агресорки.


 


За це його накрив шквал критики, лідером якої став український біатлоніст Дмитро Підручний, який зараз поміняв спортивний інвентар на бойовий і захищає країну в лавах ЗСУ.


 


Капітан збірної України, не з чуток знаючи про всі звірства росіян, різко засудив позицію Фуркада-старшого та отримав підтримку від спортсменів і вболівальників. Симону довелося виправдовуватися, щоб зменшити напругу.


 



 


“Від учора мої соцмережі пожвавилися. Після інтерв’ю, яке я дав російським ЗМІ, в якому я сказав, що вважаю виключення російських спортсменів від міжнародних змагань абсолютно контрпродуктивним, я отримав сотні повідомлень ненависті”.


 


Отже, щоб усі зрозуміли раз і назавжди: я не підтримую війну і не підтримую російську владу. То досить зрозуміло?


 


Додам, що я вже досить дорослий, щоб відстоювати власну позицію, тому не потрібно залучати мого брата до цієї дискусії. Тож, будь ласка, дозвольте йому відсторонитися від цієї історії”, – почав Фуркад.


 


Симон и Мартен Фуркады


Сімон та Мартен Фуркади / Джерело: Getty Images


 


 


Так, я сказав, що не підтримую рішення про усунення російських спортсменів. Більшість російських спортсменів проти війни, але факт у тому, що вони не можуть цього сказати.


 


Про це навіть Дмитро Підручний написав у своєму повідомленні: “Мені написав російський спортсмен на підтримку. Він боїться говорити про себе та рідних”.


 


Невже хтось думає, що перебування у власній країні, ризикуючи втратити все, навіть свою свободу, допоможе йому зайняти позицію проти російської влади?


 


Симон Фуркад


Симон Фуркад / Джерело: Getty Images


 


 


“Досить легко побачити, як деякі спортсмени із Західної Європи зручно влаштувалися на дивані і кажуть: ти маєш говорити, ти маєш зайняти позицію, ти повинен виправдовуватися за те, що був частиною цього”.


 


Досить легко побачити, як міжнародні спортивні федерації та інститути одностайно виключають російських спортсменів, коли проводять головні спортивні змагання у країнах, які не поважають міжнародного миру та прав людини.


 


Де ви були, коли Сирію бомбив той самий режим, який напав на Україну? Де ви були, щоб протистояти Олімпійським іграм у Китаї, коли китайський уряд пригнічував народ уйгурів?


 


Де ви були, коли чемпіонат світу з футболу був наданий уряду Катару, коли вони не поважають права людини? Де ви були на Гран-прі F1 у Джідді, коли уряд Саудівської Аравії напав на Ємен і за кілька днів стратив 81 людину?


 


Тож, можливо, настав час сказати, що вистачить підтримувати режим і диктатуру, влаштовуючи їм такі заходи, і чекати від спортсменів рішень і позицій, які вони не в змозі зайняти”.


 

Симон Фуркад


Симон Фуркад / Джерело: Getty Images


 


 


“Я повністю розумію послання Підручного, і навіть якщо він не бажає мені добра у своєму пості, я не звинувачуватиму його, бо співчуваю йому і тому становищу, в якому зараз живе український народ.


 


Єдине, що я можу сказати, – це те, що 26 лютого, коли я дізнався про українських спортсменів, які служать в українській армії, мої перші повідомлення були йому та Юлії Джимі. Я побажав їм підтримки, запитав, чи можу чимось допомогти, подбати про них і сім’ю.


 


Я написав йому вчора, і він щойно відповів, що є українська цитата про те, що не можна сидіти на двох стільцях. Сподіваюся, спортивна цитата буде такою: “Давай встанемо зі стільця та поділимося разом”, – написав Фуркад.


 


Також Фуркад опублікував у Srories скріншоти своїх повідомлень Підручному, у яких він запитував, як справи в українця і чи може він чимось допомогти.


 


Скрины сообщений Пидручному, которые выложил Фуркад


Скрини повідомлень Підручному, які виклав Фуркад


 


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post DogPhone. Собаки зможуть дзвонити господарям?
Next post Дієтолог назвала напій для схуднення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *