Померла вокалістка гурту Fleetwood Mac

Померла вокалістка гурту Fleetwood Mac

Фото: Getty Images

Померла Крістін Макві

Крістін Макві була автором низки найвідоміших хітів колективу. Вона померла у віці 79 років у лікарні.

Солістка британо-американського рок-гурту Fleetwood Mac Крістін Макві померла в середу, 30 вересня. У заяві її сім’ї відзначається, що Макві померла у лікарні в оточенні близьких, передає ВВС.


 


“Крістін Макві мирно померла у лікарні, вранці, у середу, 30 листопада 2022 року, після нетривалої хвороби, – йдеться у повідомленні.


 


Життя солістки Fleetwood Mac, яка була автором деяких найвідоміших хітів гурту, обірвалася у віці 79 років.


 


“Немає слів, щоб описати наш смуток через смерть Крістін Макві. Вона була дійсно єдиною у своєму роді, особливою та талановитою. Вона була найкращим музикантом, який тільки міг бути в групі, і найкращим другом, який тільки міг бути в житті. Нам так пощастило, що ми прожили з нею життя. Індивідуально і разом ми глибоко дорожили Крістін і вдячні за дивовижні спогади, які у нас залишилися”, – йдеться у повідомленні рок-гурту.


 


Крістін Маквіна написала такі композиції Fleetwood Mac, як Little Lies, Everywhere, Don’t Stop, Say You Love Me і Songbird.


 


Професійно займатися музикою Крістін розпочала наприкінці 1960-х і виступала у кількох британських блюзових складах, зокрема співала зі Спенсером Девісом та гуртом Chicken Shack. Була шанувальницею Fleetwood Mac, і в 1968 вийшла заміж за її бас-гітариста Джона Макві, взявши при цьому його прізвище (при народженні її назвали Крістін Перфект).


 


У 1971 році приєдналася до Fleetwood Mac. 1976 року вона розлучилася з Джоном Макві, але продовжувала виступати у складі групи до 1998 року. 2014 року солістка повернулася до складу колективу.


 


Fleetwood Mac була однією з найвідоміших рок-груп світу у 1970-х та 80-х роках. Її альбом 1977 року Rumours був натхненний бурхливими подіями в житті подружжя Макві та іншої сімейної пари у складі групи – лід-гітариста Ліндсі Багінгема та вокалістки Стіві Нікс. Цей альбом входить до числа найбільш популярних в історії рок-музики: його тираж склав понад 40 млн екземплярів по всьому світу.


 



 


 


Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Олена Зеленська зустрілася з британським королем
Next post Суд у Росії вперше визнав незаконним призов по мобілізації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *