Керівництво лоукостера Ryanair заявило про готовність відновити польоти в Україну за два тижні після закінчення війни.

За його словами, відновлення роботи стане можливим, щойно польоти в Україну стануть безпечними.

“Ми зможемо полетіти туди приблизно за два тижні. Ми активно шукаємо способи та вивчаємо можливості для повернення в Україну”, – сказав О’Лірі.

Він зазначив, що у Ryanair найняли близько 60 українських пілотів та 80 стюардес, більшість з яких знаходяться на базах у Польщі, очікуючи відкриття ринку.

Виконавчий директор лоукостера наголосив, що авіакомпанія планує створити 30 маршрутів та розгорнути кілька баз в Україні протягом 12 місяців після повернення.

На думку О’Лірі, післявоєнне відновлення України надасть “величезні можливості” для європейського бізнесу, а авіація відіграватиме ключову роль, оскільки “росіяни, ймовірно, під час відступу підірвуть дороги та мости” та літаки стануть основним способом пересування.

контекст:

8 лютого 2022 року на тлі повідомлень про можливий напад країни-агресора Росії на Україну Ryanair зупинив продаж квитків на всі рейси з Харкова та Херсона.

16 лютого О’Лірі заявив, що авіакомпанія не планує залишати ринок України і надалі літатиме в країну та з країни, “якщо не буде радянського вторгнення”. Незадовго до повномасштабного вторгнення Росії Ryanair заявляв про плани розмістити на постійне базування в Україні до 20 літаків.

Україна закрила свій повітряний простір 24 лютого, у день повномасштабного вторгнення російських військ.

11 квітня 2023 року Державне підприємство обслуговування повітряного руху (“Украерорух”) повідомило, що уКраїнський повітряний простір буде відкритий одразу після завершення військових дій та перемоги Збройних сил України.

Previous post Рєзніков: Німеччина передала нову систему ППО IRIS-T. Далі потрібні західні літаки – новини України, Політика
Next post У Росії арештували активіста, який першим повідомив про затримання журналіста WSJ