НАБУ розпочало провадження у справі Одеського припортового заводу з ініціативи Дубинського – ЗМІ

Редакція зазначає, що ініціатива Дубинського може бути пов’язана із інтересами бізнесмена Ігоря Коломойського.

“У самій компанії припускають, що такі дії з боку нардепа імовірно зумовлені тим, що компанію “Укрнафтобуріння”, пов’язану з бізнесменом Ігорем Коломойським, у 2020 році не допустили до співпраці з Одеським припортовим заводом через неконкурентні дії”, – сказано у матеріалі .

Агентство цитує заяву Одеського припортового заводу, випущену у березні 2020 року. Новину про заяву публікувало “Суспільне”.

“При запропонованій компанією “Укрнафтобуріння” ціні $77 за тонну карбаміду і $39,5 за тонну аміаку неможливо забезпечувати беззбиткову бізнес-модель (…) завищена цінова пропозиція створювала ризик невиконання давальцем власних контрактних зобов’язань, наслідком чого були б регулярні зупинки виробничого процесу на Одеському припортовому заводі”, – зазначали на ОПЗ.

У матеріалах НАБУ сказано, що спроби провести конкурс зривалися керівництвом ФДМУ та лояльним до фонду керівництвом заводу, пише агентство.

“Як відомо, сьогодні компанія “Укрнафтобуріння”, на користь якої і було розпочато кримінальне провадження у “справі Сенніченка”, перебуває під арештом і передана на баланс АРМА через те, що користувалася протиправним спецдозвілом на видобуток нафти, газу та конденсату”, – сказано у статті.

“РБК-Україна” цитує ухвалу Печерського районного суду Києва.

“За матеріалами виробництва серед іншого встановлено, що посадові особи ПрАТ “НАК “Надра України”, Державної служби геології та надр України, ПрАТ “Девон”, ТОВ “Сахалінське”, ТОВ “Сіріус-1”, ПрАТ “ВК “Укрнафтобуріння” та ТОВ “Іст Юроуп Петролеум” у період 2000–2023 років за попередньою змовою групою осіб з метою отримання неправомірної вигоди для себе чи іншої фізичної чи юридичної особи, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам служби шляхом укладання та виконання договорів (…) вчинили зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки”, – сказано у судовому документі.

За інформацією агентства, на місце “Укрнафтобуріння” після виключення її з конкурсу було обрано компанію “Агро Газ Трейдинг”, яка також фігурує у справі НАБУ.

В “Агро Газ Трейдинг” заявили, що не згодні з обвинуваченнями та готові співпрацювати зі слідством, тому що їхня робота з Одеським припортовим заводом була повністю прозора та законна.

“Для мене ці звинувачення були черговим шоком та повною несподіванкою, я не згоден з думкою слідства, не вважаю себе учасником організованої злочинної групи. Вся діяльність нашої компанії і до співпраці ОПЗ, і надалі завжди була пов’язана із виключно законним полем та відповідністю всім законодавчим нормам. Ми в управлінні компанією намагалися застосовувати найкращі світові практики”, – розповів керуючий партнер компанії “Агро Газ Трейдінг” Олександр Горбуненко.

Previous post Розвідка: В Україну міг приїжджати двійник Путіна. Це пропаганда перед настанням ЗСУ – новини України, Політика
Next post одного з військових РФ ідентифікували по залишеному фото – ОГП