“Партнери прагматичні, вони рахують гроші”. Рєзніков пояснив, чому Україні не дають сучасні винищувачі

“На мій погляд, політичних причин не надавати Україні літаки на сьогоднішній день вже немає. Раніше ті чи інші види зброї мали політичний характер, тому що був відгук ось тієї старої доктрини: “Давайте не провокувати росіян”. На щастя, наші партнери вже від цього практично відійшли”, – сказав він.

Міністр вважає, що ще є “деякі відлуння” такої політичної позиції.

За словами Резнікова, Україна ще не отримала сучасних винищувачів через прагматичний підхід країн Заходу.

“Тут важливе слово sustainability (життєздатність, стійкість). Якщо дати нам літак, який завтра не буде обслужений, то він не полетить. І сенс тоді його відправляти? Ніякого. […] Будь-який льотчик знає: щоб літак чи вертоліт полетів, йому потрібне серйозне обслуговування, причому серйозніше, ніж танку. Адже якщо танк затихне, то можна встати та піти. А як бути із літаком? Тому партнери дуже прагматичні у прийнятті своїх рішень, вони рахують гроші”, – пояснив глава Міноборони України.

Він також наголосив, що “сучасна війна – це війна ресурсів”.

“Ресурси припускають щонайменше три речі: наявність безпосередньо техніки, підготовку, навчання персоналу та підтримку техніки “в тонусі”, – зазначив Резніков.

Війна Росії проти України Головне (оновлюється)

26 квітня верховний головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що Україна отримала вже 98% бойової техніки, яку обіцяв Захід.

контекст:

Україна закликає партнерів передати їй багатоцільові винищувачі Серед моделей, відповідних Збройним силам Українипереважно називають американські F-16.

Польща і Словаччина погодилися надати Україні винищувачі МіГ-29 радянського зразка 17 березня уряд Словаччини схвалив постачання Україні 13 бойових літаків МіГ-29, 23 березня міністр оборони Ярослав Надь повідомив, що чотири з них уже відправлено в Україна. 3 квітня стало відомо, що перші літаки Україні передала і Польща (станом на 5 квітня – вже вісім).

Передача польських та словацьких МіГ-29 дещо посилить можливості винищувальної авіації Повітряних сил у виконанні поточних бойових завдань, але в жодному разі не вирішить питання контрнаступу та перемоги України, зазначав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Щоб здобути перевагу в повітрі та здобути перемогу, Україні потрібні багатоцільові сучасні винищувачі з широким спектром озброєння, наголосив він. Гнат додав, що у складі Повітряних сил є п’ять винищувальних бригад, три з них мають на озброєнні МіГ-29.

Previous post Зеленський про дзвінок Сі: Є можливість застосувати політичний вплив Китаю – новини України, Політика
Next post У Дніпрі відкрилася виставка «Наодинці». Вона присвячена дружинам загиблих бійців