Прозоро.Продажі стали акціонерними товариствами – Новини України,

Прозоро. Продаж завершив процес корпоратизації, перетворившись з державного підприємства в акціонерне товариство. 100% акцій компанії належить державі, повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

Наглядову раду акціонерного товариства очолив Ілля Михайлов. До складу ради також входять представниця від держави Наталія Бойко та два незалежні члени – Надія Васильєва та Дмитро Крепак.

Перетворення компанії на акціонерне товариство відповідає рекомендаціям Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

“Корпоратизація – це зміна організаційної форми із застарілої на сучасну без зміни власника”, – пояснив голова наглядової ради АТ Ілля Михайлов.

Для організаторів та учасників торгів жодних змін у роботі не відбудеться.

довідка. АТ “Прозорро.Продажи” проводить онлайн-аукціони з реалізації публічних активів. Робота системи ProZorro. Продаж розпочався в липні 2016 року з продажу активів ліквідованих банків. Ініціатором створення системи став Фонд гарантування вкладів.

Український уряд дотримується політики поступової відмови від такої організаційної форми як держпідприємство: або через перетворення на акціонерні компанії чи державні установи, або через приватизацію. Ефективне корпоративне управління державними компаніями є одним із зобов’язань України щодо Угоди про асоціацію з ЄС.

Процес перетворення з державного підприємства на акціонерне товариство Прозорро. Продаж розпочався напередодні повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

Віра Касіян

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Вплив Китаю на Близькому Сході зростає, Пекін будує військову базу в ОАЕ – розвідка США – новини України, Політика
Next post Генсекретар НАТО повідомив, скільки бойових машин отримала Україна від союзників