США дозволили пов’язані з “зерновою угодою” платежі “Россільгоспбанку” – ЗМІ

Російський експорт зерна та добрив не підпадає під західні санкції, запроваджені після вторгнення в Україну у лютому 2022 року. Проте Москва стверджувала, що західні обмеження на платежі, логістику та страхування є перешкодою для постачання.

Як зазначає Reuters, санкції Європейського союзу та США щодо Росії також мали загальний охолодний ефект, через який приватний сектор побоюється будь-яких угод з Росією, навіть якщо вони дозволені.

Російське джерело, яке говорило на умовах анонімності, повідомило, що Управління з контролю за іноземними активами США дозволило JPMorgan провести угоду, проте цей процес – непростий.

Друге російське джерело повідомило, що JPMorgan і “Російський сільськогосподарський банк” отримали спеціальні винятки для проведення однієї угоди. Вона стосувалася зерна і була деномінована у доларах США. Третє джерело також підтвердило, що угода була пов’язана із зерном.

Платіж через JPMorgan був запропонований як альтернатива повторному підключенню “Россільгоспбанку” до SWIFT, але може бути припинено будь-якої миті, сказало російське джерело. Він додав, що це не може замінити SWIFT.

контекст:

“Россільгоспбанк” разом із “Сбербанком” та “Московським кредитним банком” з 14 червня 2022 року відключили міжнародної системи передачі фінансових повідомлень SWIFT.

SWIFT – це міжнародна система передачі фінансових повідомлень, яка дозволяє банкам здійснювати перекази один одному в автоматичному режимі. До SWIFT підключено понад 11 тис. установ у 200 країнах.

Previous post Італійська Серія А: головне про турнір
Next post Торпеда Толока – що відомо про нову розробку України для війни на морі