Одна із найстаріших газет світу закриває друковану версію – новини України,

Одна із найстаріших газет світу – австрійська Wiener Zeitung – припинить випуск друкованого тиражу та перейде до онлайн-формату, йдеться на сайті видання. Відповідне рішення ухвалив напередодні парламент країни.

Публікацію офіційних документів влада Австрії перевела в інтернет, і друкована версія стала непотрібною.

За рішенням парламенту, востаннє щоденна газета має вийти 30 червня цього року. Втім, планується вихід щонайменше десяти друкованих тиражів на рік залежно від наявних коштів.

довідка. Заснована в 1703 під назвою Wiennerisches Diarium, а потім перейменована в Wiener Zeitung в 1780, колишня приватна газета, що виходила двічі на тиждень, була націоналізована австрійським імператором Францом Йосипом I в 1857, ставши офіційною газетою країни. В даний час тираж Wiener Zeitung складає близько 20 000 екземплярів у будні і приблизно вдвічі більше у вихідні.

Роль Wiener Zeitung як офіційного друкованого органу перейде до окремої державної онлайн-платформи. Уряд стверджує, що це відповідає європейській директиві про централізацію та публікацію офіційної інформації в інтернеті.

Wiener Zeitung створить медіахаб, контент-агентство та навчальний центр для журналістів. Уряд планує виділити 16,5 млн євро на нову бізнес-модель, з яких 7,5 млн євро піде на саму Wiener Zeitung, 6 млн євро – на навчання журналістів та виконання інших завдань Media Hub Austria та 3 млн євро – на інформаційну платформу.

Майже половина із понад 200 співробітників газети, 40 з яких є журналістами, можуть бути звільнені, повідомляє профспілка видання.

Віра Касіян

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Роман Терюшков написав донос на Євгена Савіна за критику володимира путіна
Next post У розвідці Британії назвали причини скасування «танкового біатлону» в Росії