НАБУ та САП повідомили про підозру колишнім чиновникам Украероруху у збитках на 160 млн грн – новини України, Економіка

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру двом колишнім чиновникам держпідприємства Украерорух, дії яких призвели до збитків у 160 млн грн. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

За даними слідства, у 2016 році посади першого заступника і заступника директора держпідприємства, які займали на той час, проігнорувавши наказ голови Украероруху та попередження Мінінфраструктури, продовжили здійснювати платежі через проблемний Платинум Банк. Вони також не вивели кошти Украероруху з рахунків банку перед банкрутством.

Слідчі дії за фактом втрати грошей Украрорухом у Платинум банку йшли з 2017 року, а 2019 року НАБУ провело обшуки на держпідприємстві у цій справі.

НБУ відніс Платінум Банк до категорії неплатоспроможних у січні 2017 року.

Украерорух перерахував на поточні рахунки у Платинумі 160 млн грн напередодні його банкрутства двома траншами – 28 листопада та 29 грудня 2016 року.

Як повідомили раніше ЛІГА.net у НБУ, Платинум Банк активно залучав кошти держпідприємств напередодні банкрутства.

Загалом банку вдалося залучити понад 500 млн грн, в основному від Украероруху та державного морського порту “Чорноморськ” (46,3 млн грн). Загалом в банку, що збанкрутував, втратили кошти більше 10 держпідприємств.

Роман Бриль

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Amnesty International замовила незалежну оцінку звіту за звинуваченнями ЗСУ, але “пом’якшила” його – новини України, Політика
Next post ПТРК Dehlaviyeh з Ірану – що потрібно знати про нову зброю окупантів