Для підтримки бізнесу за програмою “єРобота” Кабмін залучить ще 1,3 млрд грн – Шмигаль

Кошти будуть направлені на гранти бізнесу, що працюють в галузі переробки.

“Стимулюємо бізнес до роботи та створення нових робочих місць. З цією метою продовжуємо видавати гранти за програмою. Від її старту держава вже виплатила понад 4 тис. грантів на суму 2,4 млрд. грн. Найбільше – на розвиток переробних підприємств”, – – сказав Шмігаль.

За його словами, підтримка переробної галузі відкриває перспективу зростання частки несировинного експорту та збільшення надходження валютної виручки в Україну.

контекст:

Проект “єРобота” стартував 21 червня 2022 року та передбачає шість програм. Перша – гранти для започаткування нового бізнесу. Друга та третя стосуються аграрної сфери, повідомлялося на сайті Кабміну. Четверта програма – грант на переробне підприємство. Ще два гранти видають за стартап у сфері технологій чи на оплату IT-навчання.

Урядова грантова програма передбачає створення в Україні понад 300 тисяч робочих місць, повідомляла перший віце-прем’єр – міністр економіки Юлія Свириденко.

У Мінекономіки розповіли 26 грудня, що в рамках чергової хвилі реалізації проекту “Робота” мікрогранти на загальну суму 148,3 млн грн отримають 626 підприємців. У рамках проекту буде створено 1419 робочих місць, наголосила Свириденко. З початку реалізації програми Кабмін затвердив гранти на суму близько 776,8 млн. грн. для 3321 підприємця, додали в Мінекономіки.

24 березня Шмигаль повідомляв, що уряд виплатив майже 2,5 млрд грн у рамках програми безповоротних грантів “єРобота”.

Кабмін України 30 березня ухвалив рішення про розширення програми “єРобота”, яка включатиме кілька напрямків для українських ветеранів.

Previous post Франція: Росія навмисне вбиває ракетами мирних українців, винні відповідатимуть – новини України, Політика
Next post Магнітні бурі у травні – УНН і Texis дали прогнози по датах