В Україні відкрили спецрахунок для збору коштів на гуманітарне розмінування – Новини України,

Кабінет міністрів під час засідання 28 квітня підтримав рішення про відкриття спеціального рахунку Міністерства економіки на потреби гуманітарного розмінування. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє прес-служба уряду.

“Гуманітарне розмінування залишається нашим пріоритетом. До 30% площі України заміновано ворогом. Потрібно прискорювати очищення земель, особливо сільськогосподарських. План заходів щодо розмінування вже реалізується”, – наголосив глава уряду.

За словами Шмигаля, усі охочі зможуть перерахувати на цей спецрахунок кошти у гривні та іноземній валюті на фінансування гуманітарного розмінування.

За оцінкою Світового банку, повний комплекс робіт з гуманітарного розмінування території України коштуватиме 37,4 млрд. доларів. Тільки потреби на поточний рік досягають понад 397 млн. доларів.

“Закликаємо партнерів до активної взаємодії. Зокрема, перспективним є формат патронату країн G7 над замінованими українськими регіонами. Адже гуманітарне розмінування сприятиме поверненню життя на деокуповані території. І дозволить реалізовувати інші проекти відновлення, зокрема критичної та транспортної інфраструктури”, – зазначив Шмигаль.

Європейський Союз, США, Канада та Японія, за його словами, сьогодні є лідерами у підтримці гуманітарного розмінування. Отже, залучено 16 млн. доларів міжнародної технічної допомоги, також є попередні домовленості про ще 73 млн. доларів.

Читайте також: Український стартап створив безпілотний комплекс, який автономно розмінуватиме поля

Наталія Софієнко

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Що Блохін не зможе, те Шевченко допоможе. Топ-3 тренери, які очолювали Україну найдовше
Next post Телефон сильно перегрівається — причини та як це виправити