У роботі “ПриватБанку” стався збій. У банку прокоментували

Про це повідомив співзасновник віртуального monobank Олег Гороховский у Telegram, а пізніше підтвердила прес-служба “ПриватБанку” у Facebook.

“Спостерігаємо проблеми при оплаті нашими картами в терміналах “Привату”, при знятті готівки в банкоматах “Привату”, при p2p на “Приват”. Мабуть, збій у “ПриватБанку”, – зазначив Гороховський.



У прес-службі “ПриватБанку” підтвердили наявність технічного збою та вибачилися за незручності.

“Друзі, нам відомо про проблему з оплатою банківськими картками. Наразі лише частину трансакцій охоплено цим збоєм. Усі залучені IT-фахівці працюють над відновленням роботи мережі безготівкових розрахунків”, – йдеться у повідомленні.



Прес-секретар “ПриватБанку” Олег Серга у коментарі “Суспільному” заявив, що на стороні банку технічної проблеми немає – швидше за все, на його думку, проблема на стороні платіжних систем.

За його словами, не працюють термінали не лише “ПриватБанку”, а й інших банків.

“Є багато скарг на Mastercard, зараз ми розуміємось і контактуємо, щоб зрозуміти, на чиєму боці проблема з авторизацією”, – сказав Серга.

У коментарі “Укрінформу” він уточнив, що проблеми, які виникли з безготівковими розрахунками, розраховують усунути протягом кількох годин.

Він відкинув версію, що збій стався через атаку хакерів.

“Ми бачимо проблему, вона досить складна, там є причини, пов’язані з роботою платіжних систем, збіглося кілька факторів”, сказав речник банку.

За його словами, якщо кошти з карток було списано, але оплата за товар не пройшла, то згодом кошти буде повернуто.

Previous post Кличко перед боєм із Джошуа записав на флешку прогноз на бій. Що саме на ній було?
Next post Варшава забирає у Росії незаконно захоплену будівлю школи при посольстві – відео – новини України, Світ