“Під заборону потрапляють Z та V”. У МВС України розповіли про зміни в отриманні індивідуальних автономерів

“Кабінет Міністрів України заборонив замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, що містять символіку, що асоціюється з повномасштабним вторгненням Росії до України, тоталітарними режимами”. […] Тепер відповідно до законодавства під заборону потрапляють літери Z та V, тобто використання цих букв окремо, а також у словах, написаних кирилицею замість “З”, “С”, “В”, “Ф”, – йдеться у повідомленні.

У ДСЦ зазначили, що заборона стосується також написів та зображень символіки комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

“На українських номерних знаках не може бути емблем органів держави-терориста та збройних сил Росії: сухопутних військ, повітряно-космічних сил, військово-морського флоту, ракетних сил стратегічного призначення тощо”, – пояснили в МВС.

Відомство наголошує, що до переліку підстав для відмови у виготовленні комплекту індивідуальних номерних знаків входять також наявність повної або скороченої назви органу державної влади, зображення державних символів України та інших країн або міжнародних організацій, “написи ненормативного походження” або дискримінаційного характеру за мовними, національними, релігійним та расовим ознаками.

Про номерні знаки державної реєстрації для електромобілів не йдеться, зазначили в сервісцентрі.

МВС показало приклади використання букв на автономерах:


Скріншот: mvs.gov.ua

Скріншот: mvs.gov.ua


Previous post “Ви всі терористи і вбивці, ви всі маєте бути покарані”, – Зеленський про організаторів та виконавців обстрілу Умані
Next post Як уникнути тривалої війни Росії проти України? Аналітики говорять про кілька способів