Уникнути дефолту: у США досягли угоди щодо межі держборгу – новини України, Економіка

Президент США Джо Байден заявив про досягнення угоди зі спікером Палати представників Конгресу США щодо межі державного боргу. Це дозволить країні уникнути дефолту. Про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Як зазначив президент, досягнення угоди є важливим кроком, який скоротить витрати та захистить критично важливі програми для працівників, продовжить розвивати економіку та дозволить уникнути дефолту.

“Угода є компромісом, а це означає, що не всі отримують те, що хочуть. Така відповідальність управління. Ця угода є гарною новиною для американського народу, тому що вона запобігає тому, що могло б стати катастрофічним дефолтом і призвести до економічного спаду, спустошення пенсійних рахунків та втрати мільйонів робочих місць”, – додав Байден.

  • Державний борг США досяг ліміту у розмірі $31,4 трлн ще на початку 2023 року. Завдяки екстраординарним заходам Міністерства фінансів уряд США отримав ще кілька місяців на те, щоб домовитись із Конгресом.

  • Сварки в Конгресі навколо державного боргу відбуваються часто. Востаннє стелю державного боргу Конгрес піднімав у грудні 2021 року.
  • Найчастіше їх вдавалося завершити, як вони встигали обрушити ринки. Але не завжди: 2011 року політична боротьба призвела до того, що Standard & Poor’s вперше в історії погіршило кредитний рейтинг США, що похитнуло фінансові ринки.

Previous post Зеленський пропонує Раді запровадити санкції проти Ірану на 50 років
Next post Як заощадити заряд мобільного телефону – лайфхаки для iPhone