USAID виділив $2 млн на гранти українському малому та середньому бізнесу – новини України, Економіка

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках програми “Конкурентоспроможна економіка України” виділило $2 млн на гранти українському малому та середньому бізнесу. Гранти отримають підприємці, які хочуть вийти на закордонні ринки та брати участь у міжнародних торгових заходах, повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

У рамках програми передбачено надання близько 30 грантів із обсягом від $35 000 до $90 000.

Пріоритетними галузями для надання грантової підтримки є інформаційні технології, інжиніринг, виробництво, а також креативні індустрії та послуги. Також програму відкрито до заявок на підтримку інших секторів, які відповідають критеріям відбору.

Прийом заявок триватиме до 15 вересня 2023 року поетапно з наступними дедлайнами: 25 червня (для торгових заходів з 20 серпня 2023 року по 14 лютого 2024 року) та 15 вересня 2023 року (для торговельних заходів з 15 лютого 2024 року до 15 серпня 2022 року).

“Підприємці продовжують працювати та експортувати за кордон, просуваючи бренд України на світовій торговій арені. Грантова підтримка – це можливість для бізнесу реалізувати нові проекти, знайти бізнес-партнерів, диверсифікувати виробництво та експорт”, – прокоментувала міністр економіки Юлія Свириденко.

Вона додала, що пріоритетними галузями для розширення українського експорту є продукція аграрної та харчової галузей, продукція та послуги ІТ-сфери, меблевої галузі.

довідка. Програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України” підтримує стартапи та малі та середні підприємства з метою підвищення їх конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає у розвитку спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатися перевагами міжнародної торгівлі. Ознайомитись із програмою можна тут.

Previous post Денис Кульчицький з Запоріжжя виготовляє якісні бронежилети
Next post У Грузії назвали зближення з Росією не “поступками”, а “стратегічною політикою терпіння” – новини України, Світ