Галущенко розповів, на скільки зростуть суми у платіжках за світло після підвищення тарифів з 1 червня

Галущенко підтвердив, що Кабінет міністрів України 30 травня затвердив підвищення тарифу і назвав це рішення “вкрай складним, але необхідним”.

Він розповів, що Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг, запропонувала міністерству у два етапи підняти тарифи для населення до ринкового рівня. Першим етапом комісія пропонувала підняти тариф до 2,88 грн/кВт-год.

“Але ми бачимо можливість встановити тариф на рівні 2,64 грн/кВт-год. ​​Це мінімальний тариф, який дозволить утримати енергосистему”, – наголосив міністр.

За його словами, із підняттям тарифу середня сума у ​​платіжці за електроенергію для однієї родини зросте орієнтовно на суму до 250 грн.

“Ми припускаємо, що наступного опалювального сезону обстріли енергооб’єктів відбуватимуться так само системно, як це було минулої зими. Тому повинні задіяти всі можливі ресурси для відновлення об’єктів та їх захисту”, – додав глава Міненерго.

Міністр запевнив, що планується збереження субсидій для населення, а також збільшення фінансування фонду субсидування комунальних послуг для незахищених верств населення, щоб усі українці, які потребують допомоги держави, змогли її отримати.



30 травня українські ЗМІ повідомили, що Кабмін схвалив підвищення з 1 червня тарифу на електроенергію для населення до 2,64 грн/кВт-год. Аргументуючи необхідність підвищення, Галущенко назвав ситуацію з енергоінфраструктурою країни “критичною”, ухвала про затвердження нового тарифу була підготовлена ​​у терміновому порядку.

контекст:

18 квітня Галущенко заявляв, що в Україні можуть змінитись тарифи на електроенергію. За його словами, такий крок міг бути “одним із рішень для відновлення енергосистеми” України після російських атак восени минулого року та взимку.

У НКРЕКУ говорили, що перегляд тарифів на електрику для побутових споживачів дасть енергокомпаніям можливість продовжувати електроенергію.

ЗМІ повідомляли, що НКРЕКУ пропонувала уряду затвердити тариф на електроенергію для населення на рівні 2,88 грн/кВт-год.

Наразі в Україні діють тарифи на рівні 1,44 грн/кВт-година для домогосподарств, які споживають до 250 кВт-год на місяць, та 1,68 грн/кВт-год, якщо місячний обсяг споживання становить понад 250 кВт-год.

Previous post Ломаченко ватник і не слухає Усика, вважає Федецький в інтерв’ю Брутальний футбол
Next post Майже 2 млн споживачів залишилися без світла через розсинхронізацію енергосистеми – Міненерго