Поліція повідомила про підозру у розтраті одного із заступників мера Дніпра

“Підозрювані закупили меблі для навчальних закладів зі збитками понад 3 млн грн. Кошти на закупівлю виділялися в рамках державної програми “Нова українська школа”, – йдеться у повідомленні відомства.

Поліцейські повідомили чиновників про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

“Одному з фігурантів суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, щодо іншого розгляд триває”, – зазначили в МВС.

Санкція статті передбачає від семи до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.



У мерії Дніпра кримінальне провадження ще не коментували.

Імена підозрюваних у міністерстві не назвали. Згідно з інформацією на сайті міськради Дніпра, у мера Бориса Філатова вісім заступників: Михайло Лисенко, Андрій Бабський, Володимир Міллер, Едуард Підлубний, Олександр Санжара, Олександр Сидоренко, Ксенія Сушко та Костянтин Цепенніков.

Одному з них, Михайлу Лисенку, у 2019 році висували підозри у привласненні майна та службовому підробленні при ремонті мосту. Суд Дніпра заарештував чиновника з альтернативою внесення застави у 600 тис. грн. Гроші за Лисенка внесли відразу ж після обрання запобіжного заходу, тому до СІЗО він не потрапив. У 2021 році справу все ще розглядав суд, про її результати з того часу не повідомляли.

Previous post Північна Македонія Україна — Сергій Ребров оголосив склад на гру 16 червня
Next post Чому вимкнення смартфона перед очищенням екрана – це важливо