Забрати вклад з банку у кілька кліків: Фонд гарантування вкладів спільно з Міністерством цифрової трансформації анонсували нову послугу в “Дії”

Якщо збанкрутував банк, забрати свій вклад можна буде у кілька кліків. Фонд гарантування вкладів спільно з Міністерством цифрової трансформації анонсують нову послугу в додатку Дія.

Хто та скільки грошей зможе отримати, та коли запрацює новий сервіс – дізналася Ніна Коломієць.

Від початку повномасштабного вторгнення вже 6 банків в Україні офіційно визнані банкрутами. Для тих, хто зберігав вклади в цих фінустановах, зарано ставити хрест на своїх грошах – наголошують у Міністерстві цифрової трансформації. Анонсують впровадження нової послуги.

Михайло Федоров – міністр цифрової трансформації України:

Можна буде отримати кошти, відшкодувати кошти, які ви вкладали, у кілька кліків. Ви, по суті, обираєте банк, в якому зберігали кошти, і обираєте картку віртуальну, яка є в Дії в рамках нашого попереднього проекту єПідтримка – і все, підписуєте електронним підписом і протягом цього дня чи на наступний день отримуєте кошти на цей рахунок.

У Фонді гарантування вкладів наголошують – якщо банк збанкрутує, в умовах воєнного стану держава бере на себе зобов’язання виплатити вкладникам не 200 тисяч гривень максимум, як було раніше, а весь розмір заощадження.

Світлана Рекрут – директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізичних осіб:

Станом на сьогодні держава за ініціативою Президента гарантує 100% вкладу, включаючи нараховані відсотки. З початку війни ми виплатили 7 млрд грн по тих банках, які збанкрутували.

Заради якнайшвидшого та ефективного впровадження нової послуги представники Мінцифри та Фонду гарантування вкладів підписали Меморандум про співпрацю. І вже тестують сервіс у додатку Дія.

Михайло Федоров – міністр цифрової трансформації України:

Це досить важлива послуга, тому що її клієнтами на сьогодні є 1,4 мільйони рахунків – це українці, які вкладали свої кошти в банки і сума – 3,2 млрд грн, які держава тепер може компенсувати і виплатити на всі ці рахунки.

Чиновники обіцяють – доступною для вкладників нова послуга буде вже за кілька тижнів.

Previous post Україна Хорватія U 21 – прогноз букмекерів – ставки на матч відбору на Євро-2023 21 червня
Next post МТЛБ з дистанційним модулем – ЗСУ безпечно покращили стару техніку