Російська блокада українських портів – це втрата морських перевезень, які допомагали Україні процвітати

“Вплив війни на сталеливарну промисловість відображають події на металургійному комбінаті “Азовсталь” минулого року в окупованому Маріуполі. Цей завод, як і Запоріжсталь, входить до складу “Метінвесту”, він та його мережа підземних укриттів стали символічним оплотом українського опору, перш ніж Росія захопила місто понад рік тому», – пише видання.

Журналісти вказують, що металургійні заводи, які ще працюють на території України, в результаті війни відрізані від залізорудних підприємств, які раніше були їхніми постачальниками, а нещодавнє знищення Каховської ГЕС додало нову проблему – воду.

“Але навіть коли можна виробляти сталь, російська блокада українських портів означає втрату доступу до міжнародних морських перевезень, які допомагали Україні процвітати. Експорт здійснюється залізницею до Східної Європи зі значними витратами, що обмежує продаж. Те, що зараз роблять росіяни, називається дуже простим. словом – піратство”, – пише видання.

Ще однією проблемою металургії у довгостроковій перспективі стануть кадри: вже зараз заводам складно заповнити деякі вакансії, оскільки кваліфікованих фахівців більше немає у цьому регіоні.

“Важко переконати молодих людей, що вони мають працювати на сталеливарному заводі, а не, скажімо, у сфері інформаційних технологій, хоча робота у сталеливарній промисловості добре оплачується. До того ж близько 7 млн ​​людей покинули Україну з початку війни, що погіршило давню демографічну проблему Ще мільйони переїхали на захід України подалі від традиційних промислових центрів, таких як Запоріжжя», – зазначає The Washington Post.

контекст:

Європейська бізнес-асоціація, Американська торгова палата в Україні та Асоціація “Український клуб аграрного бізнесу” звернулися до Організації Об’єднаних Націй та до Туреччини із закликом розблокувати чорноморську “зернову ініціативу” та забезпечити вільне торгове судноплавство у Чорноморському регіоні. А якщо РФ не погодиться на розблокування судноплавства, її кораблі повинні зазнавати таких же перевірок, як і українські, зазначили автори звернення.

Росія влаштувала блокаду морської торгівлі України і тепер шантажує весь світ, вимагаючи нових поступок щодо функціонування “зернової угоди”, тому світова спільнота має об’єднатися та покінчити з блокадою, заявив американський дипломат, постійний представник США в НАТО Курт Волкер.

Previous post Нкунку перейшов у Челсі, сума трансферу склала 60 млн євро – подробиці
Next post БТР-80 з ракетами було знищено ЗСУ через тиждень після своєї появи на фронті