Британія виділить Україні фінансову допомогу більш ніж на $3 млрд. – новини України, Економіка

Великобританія оголосила про трирічний пакет фінансової допомоги України, який вона сама називає знаковим. На сайті британського уряду повідомляється, що у його основі будуть кредитні гарантії на суму $3 млрд для Світового банку.

Ці гроші підуть на підтримку життєво важливих державних послуг, таких як робота навчальних закладів та лікарень.

Британія зазначає, що це перший двосторонній пакет багаторічної фінансової допомоги серед країн Великої сімки (G7).

“Ми бачили в Бахмуті та Маріуполі: те, що Росія не може взяти, вона намагатиметься знищити. Те саме вони хочуть зробити з економікою України”, – пояснив необхідність підтримки України прем’єр-міністр Ріші Сунак.

Він підтвердив, що Великобританія готова підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно для перемоги у війні.

З цією метою Британія також представить рамкову програму страхування військових ризиків, яку підтримають усі члени Великої сімки. Вона сприятиме зниженню ризиків для міжнародних інвесторів та допоможе розблокувати приватні інвестиції в Україну, необхідні для довгострокових потреб у відновленні.

Паралельно Британія виділить 250 млн фунтів банку розвитку British International Investment (колишня Корпорація розвитку Співдружності) для надання гарантій та страхування ризиків до завершення війни.

Окремо Великобританія виділяє 240 млн. фунтів стерлінгів на 2023 рік для розмінування, гуманітарної допомоги, підтримки реформ та енергетичних проектів в Україні.

Previous post Байден назвав Сі Цзіньпіна диктатором
Next post СБУ затримала агента ФСБ, який готував нові удари по електропідстанціях в 5 областях України