США оголосили про новий пакет допомоги для України на $1,3 млрд.

“Сьогодні я оголошую, що за підтримки Конгресу Сполучених Штатів ми надамо понад $1,3 млрд додаткової допомоги. Ми збираємося інвестувати понад $520 млн, щоб допомогти Україні капітально відремонтувати свою енергетичну мережу, більше половини якої зруйнувала Росія. І таким чином зробити енергетичний сектор чистішим, зробити його більш стійким, зробити його більш інтегрованим з європейським. І підтримати реформи енергетичного ринку України, боротьбу з монополіями та стимулювання приватних інвестицій, що дозволить Україні одного разу стати великим експортером енергоносіїв”, – заявив держсекретар.

Також США також виділять $657 млн ​​на модернізацію пунктів пропуску на кордоні України, її залізничних ліній, портів та іншої критичної інфраструктури.

Ще $100 млн Вашингтон направить на оцифрування митних та інших систем України. Окрім цього, США направлять $35 млн на допомогу українським підприємствам та підприємцям через фінансування та страхування, що зменшує ризики для інвесторів в Україні.

Він заявив, що відновлення – це закладення фундаменту для процвітання України як безпечної, незалежної країни, яка повністю інтегрована з Європою, пов’язана з ринками по всьому світу.

“Демократія, вкорінена у верховенстві права, місце, де всі українці мають гідність, права людини, можливість реалізувати свій повний потенціал. Усі інвестиції, які ми робимо у відновлення України, спрямовані на те, щоб наблизити українців до цієї реальності”, – сказав Блінкен.

контекст:

США послідовно підтримують Україну у боротьбі з російською агресією, надаючи безпрецедентну військову допомогу. По даними Пентагону на 13 червня, з початку роботи адміністрації Байдена у 2021 році США виділили на допомогу в галузі безпеки Україні $40,7 млрд, у тому числі $40 млрд – з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Також США надають Україні фінансову та гуманітарну допомогу.

Previous post США закуплять для України ракети AMRAAM
Next post Чи можна заряджати телефон до 100% – пояснення