“За одну секунду”. На порталі “Дія” тепер можна автоматично закрити ФОП – Мінцифри

“Тепер на порталі “Дія” можна закрити ФОП у кілька кліків. Послуга автоматична, тож закрити бізнес можна лише за одну секунду без участі держреєстратора. Сервіс актуальний для людей, які бажають припинити підприємницьку діяльність або змінити форму власності бізнесу”, – йдеться у повідомленні. .

У міністерстві зазначили, що для закриття ФОП не потрібно заповнювати заяву вручну, а потім чекати, коли її опрацює реєстратор, оскільки дані автоматично підтягнуться з Єдиного державного реєстру. Це мінімізує людський фактор і унеможливить помилки в заяві, впевнені у відомстві.

Віце-прем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що міністерство продовжує “спрощувати комунікацію з державою, щоб усі державні послуги були прості та зручні”.

“На порталі “Дія” вже доступна найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Це революційна послуга, що дозволяє зареєструвати бізнес лише за дві секунди. Повністю автоматична, без участі держреєстратора. За весь час сервісом скористалися понад 334,2 тис. українців. Тепер доступно і автоматичне закриття ФОП. Ми усунули людський фактор із процесу, тому більше не потрібно чекати на обробку заяви вручну”, – заявив він.

Щоб закрити ФОП, потрібно авторизуватись у “Дії”, вибрати послугу “Автоматичне закриття ФОП”, натиснути “Подати заяву”. Потім необхідна інформація підтягнеться до заяви з Єдиного держреєстру. Користувачеві потрібно переконатися, що всі дані правильні, та підписати заяву електронним підписом ФОП або електронним підписом фізособи. Після цього дані про закриття ФОП автоматично надійдуть до реєстру та податкової за місцем реєстрації.

контекст:

“Дія” – електронний сервіс державних послуг, створений Міністерством цифрової трансформації, його запустили 6 лютого 2020 року. Він включає однойменний мобільний додаток та портал з публічними послугами.

Previous post Звільнений з російського полону захисник Маріуполя підтримав Павелка і звернувся до Зеленського через суддівське свавілля
Next post «Слід переходити від візії до угод і реальних проектів». Зеленський на відкритті Конференції з відновлення України