Компанії, які намагалися зірвати торги Prozorro на харчування для ЗСУ, програють апеляції – Аронець

“Вчора і сьогодні відвідав два засідання у справах тендерної мафії, яка намагається зірвати перші з початку повномасштабної війни відкриті тендери на закупівлю харчування для ЗСУ. Вже можна констатувати, що тендерна мафія програє, адже сьогоднішнім рішенням суд відмовив компанії з орбіти [бизнесмена Андрея] Адамовського ТОВ “Трейд Граніт Інвест” у задоволенні їхньої вимоги скасувати результат відкритого тендеру. Однак мафія ще остаточно не програла, адже суди продовжуються і сьогодні, і завтра, і найближчими днями – більшість позовів подала саме компанія з Адамовської орбіти”, – зазначив правозахисник.

За його словами, йдеться про розгляд інших судових справ з вимогою скасувати результати відкритих тендерів.

“Приміром, сьогодні також проходить апеляція за іншою позицією. Судиться ТОВ “Фабрика Смаку”, а переможцем тендеру є “Трейд Лайнс Ретейл”. Різниця між пропозицією позивача та переможця тільки на цьому лоті становить 200 млн грн! Це відповідь тим, хто намагається звести ці тендерні процедури до війни начебто кількох дійових осіб. А це не так, участь у тендері взяли різні компанії. Є різні переможці, і держава від цього лише виграє, адже економія на всіх лотах складає до 6 млрд грн”, – написав автор посту.

Аронець додав, що найближчим часом розглянуть апеляцію. “Актив компані”.

“До речі, незабаром ще буде розгляд апеляції компанії з орбіти Тетяни Глиняної “Гранд Консалта”. Це саме той власник “Актив компані”, який хотів продавати країні яйця по 17 грн! Також слідкуватимемо за розглядом справи! Читав посаду [члена Общественного антикоррупционного совета при Минобороны] Дані Ярової, поділяю її позицію, що зараз ключовий момент – ми ламаємо шию багаторічної корупційної гідри, яка харчувалася з прямих таємних державних контрактів. Проти антикорупційної ради піднялася вся погань на чолі з [пророссийским блогером и пропагандистом Анатолием] Шаріам, [бывшим народным депутатом от ОПЗЖ Вадимом] Рабіновичем та анонімними Telegram-каналами. Але ми маємо всі шанси перемогти, адже суди вже почали приймати справедливі рішення. Сподіваюся, що судді й надалі відстоюватимуть національні, а не вузькокорпоративні інтереси одіозних бізнесменів», – заявив він.



Нагадаємо, що 6 червня Міноборони провело відкриті тендери на закупівлю харчування для армії, на яких заощадило 6 млрд. грн. Компанії, які програли в торгах, намагаються оскаржити результати, але більшу частину позовів суд вже відхилив. Міноборони підписало перші три договори на постачання продуктів для ЗСУ з трьома компаніями – переможцями відкритих торгів.

контекст:

6 червня Міноборони України провело аукціонні торги із закупівлі продуктів харчування та заощадило в середньому 22% порівняно з очікуваними сумамиповідомляв після аналізу даних у Prozzoro проект “Наші гроші”.

Previous post Зеленський звернувся: РФ готує теракт на Запорізькій АЕС. З викидом радіації – новини України, Політика
Next post командиру важкої бомбардувальної авіаційної дивізії РФ оголосили підозру через удари по Україні