“Метінвест” Ахметова заплатив за перше півріччя понад 6,3 млрд грн податків

За січень – червень цього року українські підприємства “Метінвесту” сплатили понад 1,5 млрд грн єдиного соціального внеску, майже 1,5 млрд грн податку з доходів фізичних осіб та понад 1 млрд грн податку на прибуток.

Плата за користування надрами склала 872 млн. грн., плата за землю – 589 млн. грн., екологічний податок – 302 млн. грн.

У другому кварталі 2023 року група перерахувала до українського бюджету понад 3,8 млрд грн, що на 51% більше за показник першого кварталу цього року (понад 2,5 млрд грн). За квітень – червень підприємства “Метінвесту” збільшили виплату єдиного соціального внеску на 12%, податку з доходів фізичних осіб – на 26%, податку на прибуток – на 45%, до 643 млн. грн.

За другий квартал 2023 року плата за користування надрами зросла вчетверо, до 698 млн. грн., плата за землю – на 4%, до 301 млн. грн., екологічний податок – на 23%, до 167 млн. грн.

“З початку великої війни група “Метінвест” відмовилася від податкових пільг, на які має право за законодавством, і сплачує податки в повному обсязі. Ми розуміємо, що наша стійкість і витривалість надають здатності державі тримати удар на економічному, оборонному та соціальному напрямах. Ми продовжимо бути опорою для країни, армії та українців.” тінвест” Юрій Риженков.

контекст:

З початку війни “Метінвест” передав силам оборони України понад 1500 БПЛА різних модифікацій: така кількість переданих дронів робить компанію найбільшим постачальником БПЛА для армії серед приватних бізнесів, не рахуючи благодійних фондів, наголошували в прес-службі.

Загалом компанія направила на підтримку української армії понад 2 млрд. грн. Окрім дронів компанія постачає силам оборони держави військову оптику, захисну амуніцію, мобільні укриття, захисні щити для автомобілів, автомобілі та інше спорядження, що допомагає зупиняти агресора.

Previous post Порошенко закликав союзників дати Україні більше засобів ППО: російські ракети падають біля кордонів НАТО
Next post Литва закликає ЄС використовувати балтійські порти для експорту українського зерна – ЗМІ