Кабмін виділив 3,5 млрд грн на відновлення у восьми областях України, всього вже виділено регіонам понад 25 млрд грн – Шмигаль

За словами Шмигаля, це кошти на відновлення зруйнованих житлових будинків, шкіл, дитсадків, лікарень.

“Тобто об’єктів, які є найважливішими в будь-якому населеному пункті”, – наголосив глава Кабміну на засіданні, відеозапис опублікований у його Facebook.

Крім того, ще 3,3 млрд. грн. уряд направив на реалізацію експериментального проекту комплексного відновлення населених пунктів за принципом “відбудувати краще, ніж було”.

“Йдеться про населені пункти Бородянка Київської області, Тростянець Сумської області, Циркуни Харківської області, Посад-Покровське Херсонської області та Ягідне Чернігівської області. Загальна вартість усіх проектів складе майже 10 млрд грн. Роботи там уже ведуться, – розповів Шмигаль. – Основними для виконавців при відновленні є наступні чотири принципи.

Як зазначив прем’єр, завдання Мінвідновлення – “розробити універсальні проекти ключових об’єктів для будь-якого міста чи села, враховуючи оптимальну вартість та сучасні технології”.

“Загалом уряд виділив регіонам на відновлення вже понад 25 млрд грн”, – резюмував Шмигаль.



контекст:

Згідно з розрахунками Світового банку, озвученими в березні, для повоєнного відновлення та реконструкції Україні необхідно щонайменше $411 млрд.

4 липня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що одним із трьох завдань українського уряду є швидке відновлення України від наслідків вторгнення країни-агресора Росії.

В Офісі президента 12 липня повідомили, що зараз збитки, завдані Україною внаслідок російської агресії, оцінюються вже в $750 млрд. У ВП пояснили, що проектний офіс “Великого будівництва” та обласні військові адміністрації розробили план швидкого відновлення України (Fast Recovery Plan). Він передбачає оперативне відновлення критично важливої ​​інфраструктури та житла на деокупованих територіях. Загальний бюджет Fast Recovery Plan складає близько 17,4 млрд дол.

Крім того, у ВП зараз працюють над довгостроковим планом оновлення України. Він визначає перелік національних програм відновлення.

Previous post Чемпіонат України з футболу — де дивитись онлайн прямі трансляції матчів УПЛ
Next post Газети в Ізраїлі вийшли з чорними першими шпальтами