Внаслідок ударів по об'єктах генерації у Дніпропетровській, Черкаській та Кіровоградській областях є пошкодження обладнання

За його інформацією, в результаті ударів по об'єктах генерації в Дніпропетровській, Черкаській та Кіровоградській областях є пошкодження обладнання. Також пошкоджено енергетичний об'єкт у Івано-Франківській області.

Міненерго уточнило, що знеструмлювалися підстанції та, як наслідок, споживачі, зокрема об'єкти комунальної сфери, місцева промисловість, населення, а також залізниця без збоїв у поїздах.




Контекст

Окупанти вночі 29 березня завдали масованого удару по Україні “Кинжалами”, балістикою, крилатими, авіаційними ракетами та дронами. Ппостраждали щонайменше шестеро людей, під ударом були 10 областей, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Загалом у ході відбиття масованого удару окупантів уночі 29 березня були знищено 84 повітряні цілі з 99, повідомив командувач Повітряних сил України Микола Олещук. Серед збитих – 58 Shahed-136/131, 17 крилатих ракет Х-101/Х-555, п'ять керованих авіаційних ракет Х-59 та чотири крилаті ракети “Іскандер-К”.

Окупанти внаслідок удару пошкодили ГЕС та ТЕС у центральній та західній Україні, Дніпропетровській області станом на ранок 29 березня застосовується графік аварійних відключень, у Харківській – графіки погодинних відключень, додали в “Укренерго”.

У ДПЕК повідомили про руйнування на трьох ТЕС компанії в результаті удару. На об'єктах серйозно пошкоджено обладнання. За попередньою інформацією, поранено одного енергетика.

Previous post Українська біатлоністка розповіла, як могла завершити кар’єру через війну
Next post Сирський назвав причини відходу українських сил із Авдіївки