росія змогла частково відновити пошкоджені дронами НПЗ – Reuters

росія змогла відновити потужності нафтопереробних заводів, які постраждали від атак українських безпілотників, скоротивши падіння переробки з 14% у березні до 10%. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні розрахунки.

Раніше скорочення загальних російських потужностей з первинної переробки нафти становило 123,8 тис. тонн на добу (907 тис. барелів на добу). Зараз воно менше – 90,5 тис. тонн на добу (660 тис. барелів на добу).

У квітні сукупні потужності первинної переробки нафти очікуються на рівні 4,4 млн тонн порівняно з 4,1 млн тонн у березні.

З початку 2024 року безпілотники атакували Нижньогородський, Рязанський, Куйбишевський та Сизранський НПЗ, а також нафтопереробний завод у Нижньокамську. На на деяких підприємствах були виведені з ладу установки первинної переробки нафти.

Повідомлень про успішні атаки на російські НПЗ не було з 2 квітня – з моменту удару по нафтозаводу Танеко в Татарстані.

Читайте також

Глава Пентагону порадив Україні атакувати інші цілі замість російських НПЗ

Частково вдалося відновити роботу установок на Рязанському заводі, що належить “Роснафті”, Сизранському НПЗ і Куйбишевському НПЗ. росії вдається швидко ремонтувати нафтопереробні заводи, незважаючи на труднощі з отриманням західних технологій і запчастин.

Володимир Зеленський заявив, що реакція США на удари по російських НПЗ “не була позитивною”, але зазначив, що Україна використала свої безпілотники, а не західну зброю. Він називав атаки на російські НПЗ відповіддю на удари по українській енергетиці.

7 квітня представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов заявив, що географія атак на нафтопереробні заводи в росії розширюватиметься.

15 квітня газета The Washington Post написала, що віце-президент США Камала Гарріс під час зустрічі з Зеленським на Мюнхенській конференції з безпеки в лютому 2024 року попросила його утриматися від атак на російські нафтопереробні заводи, але він “відмахнувся”.

росії довелося збільшити імпорт бензину з Білорусі через атаки на НПЗ.

Previous post Шольц попросить Сі Цзіньпіна вмовити путіна погодитись на українські умови миру – WSJ
Next post Із «Вікіпедії» намагаються видалити інформацію про санкції проти дочок Путіна і російських бізнесменів – розслідування