Грошей на телемарафон надто мало, щоб вони допомогли ЗСУ – Гетьманців

За його словами, забезпечити зростаючі витрати на війну з російськими окупантами можна лише мобілізацією податків та зборів, усуненням махінацій з бюджетними коштами, а також внутрішніми позиками.

Спроби економити на інших статтях видатків, на його думку, не спрацюють.

“Перерозподіл грошей з марафонів, скорочення держапарату та інші суперідеї маминих “геніїв” із соцмереж? Скажу так, торік поточний утримання війська за загальним фондом державного бюджету коштував 5 млрд грн на день. Ви можете самі порахувати, скільки днів війни ми можемо профінансувати , намагаючись заощадити кілька мільярдів гривень на ефемерних державних видатках.

Нардеп від “Слуги народу” зазначив, що вважає так не з політичних мотивів, а просто з огляду на “елементарну математичну несумірність величин”.




Контекст

Телемарафон “Єдині новини” запустили 24 лютого 2022 року для інформування населення щодо ситуації в Україні від початку повномасштабного російського вторгнення. Контент для нього виробляється Національною громадською телерадіокомпанією України, “1+1 медіа”, Starlight Media, Inter Media Group, парламентським телеканалом “Рада” та “Ми – Україна”.

Опитування Київського міжнародного інституту соціології за грудень 2023 року показало, що довіра українців до телемарафону Єдині новини падає. Якщо між травнем 2022 року та жовтнем 2023 року частина тих, хто довіряє, впала з 69% до 48%, то до грудня 2023 року показник був уже 43%.

17 січня на сайті Кабінету Міністрів України зареєстровано клопотання із закликом направити кошти, передбачені у бюджеті для інформаційного телемарафону, на фінансування сил оборони України. Вона вже набрала необхідні розгляду 25 тис. голосів.

Якщо до кінця 2024 року телемарафон “Єдині новини” не відновить довіру українців, її слід закрити. Про це 1 квітня голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова, народний депутат від “Голосу” Ярослав Юрчишин заявив в інтерв'ю “РБК-Україна”.

Previous post Манчестер Сіті Реал — дивитись онлайн футбол — пряма трансляція матчу Ліги чемпіонів 17 квітня
Next post польські фермери розблокували один з пунктів пропуску