У Києві судитимуть Андрія Одарченка зі Слуги народу | новини України

Андрія Одарченка судитимуть за звинуваченням у спробі підкупити Мустафу Найєма

Андрій Водяний

Андрій Водяний

Старший редактор новин

НАБУ вперше передало до суду справу про хабар у біткоїнах.  Обвинувачений – депутат Ради
Фото: Андрій Одарченко / Facebook

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура передали до суду обвинувальний акт проти депутата Верховної Ради Андрія Одарченка зі Слуги народу. Про це повідомили у прес-службі відомств.

Одарченку звинувачують у спробі підкупити голову Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма биткоинами в обмін на сприяння в отриманні грошей із фонду ліквідації наслідків збройної агресії на ремонт будівель Державного біотехнологічного університету, де депутат продовжує обіймати посаду ректора (дія контракту призупинена).

Дії депутата кваліфікували як спробу дати хабар – ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода, яку вдалося задокументувати у криптовалюті.

За версією слідства, Одарченко пропонував Найєму біткоїни на суму $50 000, але встиг перерахувати лише 0,39 BTC або $10 000.

Депутат заперечує, що перераховував гроші За його словами, він лише допомагав розібратися Найєму у криптовалютах.

Одарченко також припускав, що справу проти нього ініціювали вороги, які міг нажити як член антикорупційного комітету Верховної Ради.

Previous post У США очікують, що відповідь Ізраїлю на іранські удари буде “обмеженою” – NBC News | новини України
Next post Шольц закликав лідера Китаю тиснути на РФ для припинення «безглуздої» війни. Сі каже, що слід «остудити ситуацію»