За два роки війни “Укртелеком” побудував 11 тис. км оптичних ліній та розвиває інфраструктуру для потреб сил оборони – звіт компанії

В “Укртелекомі” розповіли, що крім прокладання нових волоконно-оптичних ліній також замінюють старі мідні мережі на оптичні, у тому числі і під час відновлення зв'язку на деокупованих територіях.

На сьогоднішній день оптична мережа “Укртелекому” сягає 80 тис. км. Компанія розвиває інфраструктуру, інвестуючи у розвиток мережі FTTH/P за технологією GPON – Gigabit passive optical network.

“У 2023 році “Укртелеком” інвестував близько 500 млн грн у розвиток та модернізацію мережі та своєї IT-інфраструктури. Цього року плануємо збільшити обсяг інвестицій на 70% – до понад 800 млн грн. І за рахунок цього збудувати ще більше 8 тис. грн. км оптичних ліній зв'язку”, – заявив генеральний директор “Укртелекому” Юрій Курмаз.

У компанії зазначили, що зараз волоконно-оптична мережа “Укртелеком” забезпечує доступ до інтернету на швидкості до 1 Гбіт/с, що дозволяє використовувати, зокрема, інтерактивне телебачення в HD та 4К якості, відеоконференції та інтернет-телефонію.

“Укртелеком” також надає стійкий зв'язок державним органам та спецкористувачам – силам безпеки та оборони України, наголосили у прес-службі. На оборонні потреби “Укртелеком” направив понад 210 млн. грн. благодійної допомоги в рамках ініціативи “Сталевий фронт” Ріната Ахметова.

2023 року компанія сплатила понад 1,35 млрд грн податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, що, як стверджують у звіті, робить її найбільшим платником податків серед операторів та провайдерів фіксованого зв'язку в Україні.

Previous post Джонсон готовий винести на голосування допомогу для України — новини LB.ua
Next post Фіцо зробив заяви на підтримку РФ