“Нам потрібний фінансовий щит”. Зеленський заявив, що заморожені російські активи мають працювати проти терору РФ

“Хочу зараз підкреслити три пріоритети. Перше – передбачуваність. Захищаючи життя, важливо бачити перспективу. Не просто те, як стоятимеш завтра, а як ти встоїш у війні. Для цього потрібна достатня фінансова підтримка. [президента РФ Владимира] Путіна гроші – як зброя. І нам потрібний дієвий фінансовий щит. На жаль, цього року досі не закриті наші мінімальні бюджетні потреби, і ми розраховуємо на вашу підтримку – усіх країн-партнерів, усіх міжнародних інституцій, які залучені, і, зокрема, на підтримку Сполучених Штатів, на відповідне рішення Конгресу – сильне рішення, яке відображатиме американське лідерство”, – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що РФ має заплатити за свою агресію проти України.

“Друге – справедливість. Заморожені російські активи мають працювати проти російського терору. Для цього потрібно нарешті знайти формат рішення і направити російські активи для захисту життя в Україні. Кремль, як єдиний винуватець цієї війни, має заплатити реально болісну ціну за неї. І третій пріоритет – це планування. Уже зараз ми маємо планувати 25-й рік.

За його словами, Україна вже продемонструвала, що здатна проводити реформи навіть під час війни.

“І для цього потребуємо подальшої вашої підтримки: як прямої для відбудови та відновлення нашої енергетичної системи, так і інструментами для бізнесу на кшталт експортного фінансування постачання вашого обладнання та технологій, а також страхування інвестицій вашого бізнесу з боку ваших кредитно-експортних агентств”, – резюмував президент.

Previous post Президент Литви: Подвійні стандарти Заходу щодо допомоги Україні та Ізраїлю – це неприйнятно | новини України
Next post В Амстердамі майже повністю заборонили будівництво нових готелів