Табачник Ольга Кравченко стала директором юридичного департаменту Держмитниці | новини України

Ольга Кравченко призначена директором юридичного департаменту Держмитниці. Посада передбачає доступ до державної таємниці

Віра Касіян Віра Касіян

редактор стрічки новин

Соратницю Табачника призначили на керівну посаду на митниці
Ольга Кравченко (Фото – Телебачення Торонто)

Соратницю екс-міністра часів Януковича Дмитра Табачника Ольгу Кравченку призначили директором юридичного департаменту Державної митної служби. Це сталося ще 10 квітня, інформації щодо призначення на сайті відомства досі немає, повідомила лідер громадської ініціативи “Голка” Ірина Федорів.

У грудні 2023 року Ольгу Кравченка звільнили з Мінінфраструктури – після того, як стало відомо, що вона пасія Табачника. Саме він займався її призначенням на посади.

Соратницю Табачника призначили на керівну посаду на митниці
Фото: Телебачення Торонто

“На початку року наші джерела повідомили, що Кравченка призначать саме на цю посаду у митниці, де вона матиме доступ до держтаємниці. Ми про це писали і далі стежили за ситуацією. Ось кілька днів тому призначення таки відбулося. Це сталося 10 квітня. Тут цікава швидкість відповідей Державної митної служби до та після призначення, оскільки ми знали приблизну дату, робили контрольні запити”, – розповіла Федорів.

Читайте також: Кабмін призначив першого заступника голови Держмитниці. Посада була вільною вісім місяців

Державна митна служба України оперативно відповіла на інформаційний запит від 8 квітня. Відповідь надали наступного дня з переліком всього складу департаменту та зазначили, що на 9 квітня посада директора юридичного департаменту ще вакантна.

Соратницю Табачника призначили на керівну посаду на митниці
нуль

Через день після призначення Кравченка на посаду “Голка” надіслала Держмитниці ще один запит. Відповідь була не настільки оперативною.

“Голка” отримала підтвердження призначення Кравченка та копію наказу від 10 квітня 2024 року, який підписав в.о. голови Державної митної служби Сергій Звягінцев. У документі зазначено, що спецперевірку Кравченка проводив Мінфін і про це є відповідний лист, датований 8 квітня, стверджують активісти.

Соратницю Табачника призначили на керівну посаду на митниці
нуль

За законом Кравченка, яка обійняла одну з керівних посад на митниці, може отримати доступ до держтаємниці, наголосив адвокат Ілля Костін.

“З урахуванням її високої посади їй мають дати доступ до державної таємниці. Це передбачає закон “Про державну таємницю”. Перевірку має провести Служба безпеки України”, – сказав адвокат.

За Табачника Ольга Кравченко керувала юридичним департаментом Міністерства освіти. У 2015 році вона стала керівником департаменту з питань судоустрою та статусу суддів в Адміністрації президента Петра Порошенка. Після цього працювала заступником голови Державної судової адміністрації. Згодом перейшла до Офісу генпрокурора, працювала з Русланом Рябошапкою та Іриною Венедиктовою, йшлося у розслідуванні Телебачення Торонто про співпрацю Табачника з ФСБ та його контакти з українськими чиновниками після 2014 року.

Previous post Депутат Грищук: Рівень недовіри до парламенту у багатьох країнах наближається до того, як у нас | новини України
Next post Армія РФ намагається прорватись в Очеретиному: чому саме там?