УАФ оголосила попередні результати аудиту за 2015-2023 роки за Павелка | новини України

Українська асоціація футболу оприлюднила попередні результати перевірки її діяльності за 2015-2023 роки, коли УАФ керував Андрій Павелко

Віра Касіян Віра Касіян

редактор стрічки новин

Відтік активів Української асоціації футболу за Павелка перевищив 1,3 млрд грн: аудит
Фото: Wikipedia / Автор: Steffen Prößdorf

Українська асоціація футболу оприлюднила попередні результати перевірки її діяльності за 2015-2023 роки, коли УАФ керував Андрій Павелко. Аудит показав відтік активів у розмірі понад 1,3 млрд. грн., йдеться на сайті УАФ.

Аудит у січні 2024 року анонсував новообраний президент Андрій Шевченко. Перевірку здійснює незалежна аудиторська компанія AC Crowe Ukraine.

Наразі відомі перші результати аудиту, фінальний документ має бути завершений протягом трьох місяців.

“На даному етапі AC Crowe Ukraine виявила відтік активів УАФ у розмірі 1 342 900 000 грн. Основних збитків завдано операціями з офшорними компаніями, втратами коштів через використання депозитів, витратами, пов'язаними із завищенням вартості придбаних товарів/робіт/послуг”, – сказано у повідомленні.

Ці дані попередні та підлягають остаточному затвердженню. Фінальні результати перевірки будуть оприлюднені після завершення аналізу.

  • Андрій Павелко очолював Федерацію футболу України та Українську асоціацію футболу, що змінила її, з березня 2015 року. У 2014-2019 роках він був депутатом Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка.
  • У листопаді 2022 року Павелко повідомили про підозру у розкраданні коштів на будівництві заводу з виробництва штучної трави. У червні 2023-го його заарештували, але наприкінці лютого 2024-го Павелка звільнили під заставу у розмірі 9,88 млн. грн.
Previous post “Схеми”: Андрій Портнов переписав на дітей маєток біля Києва – новини LB.ua
Next post «Ви можете нам у книжках понаписувати «Слава Росії». Що відомо про конфлікт із переселенцями в Тернополі