Прибуток Ощадбанку 2023 року становить 6 млрд грн | новини України

Фінальна сума прибутку Ощадбанку перевищила попередні результати 2023 більш ніж на 1,2 млрд грн

Віра Касіян Віра Касіян

редактор стрічки новин

Ощадбанк отримав рекордний прибуток у своїй історії
Фото: Ощадбанк/Facebook

На основі звіту незалежного аудитора державний Ощадбанк затвердив остаточні результати 2023 року із чистим прибутком у 6 млрд грн. Це рекордний рівень за весь час роботи Ощадбанку, повідомляє прес-служба фінустанови.

Фінальна сума прибутку перевищила попередні результати 2023 року, які були оголошені раніше, більш ніж на 1,2 млрд. грн. Завдяки цьому Ощадбанк, за даними НБУ, піднявся на другий рядок рейтингу доходності банківських установ України.

2023 став восьмим роком поспіль, протягом якого банк демонструє прибуткову діяльність, йдеться в повідомленні. Загальний прибуток Ощадбанку за ці роки склав близько 12 млрд грн.

“Після збитків 2014-2015 років, спричинених втратою активів в окупованих Криму та частині Донецької та Луганської областей, протягом двох років Ощад вийшов на стабільну прибуткову діяльність і досі продовжує поступове покращення фінансових показників”, – зазначили у фінустанові.

Крім того, Ощадбанк значно покращив фінансові показники у першому кварталі поточного року.

Чистий прибуток за січень-березень 2024 року становить 4,9 млрд грн – порівняно з аналогічним періодом минулого року він зріс на 2,3 млрд грн, або на 91%.

Значною мірою це обумовлено нарощуванням операційних доходів, які збільшились на 0,9 млрд грн, або на 14%, а також позитивним результатом переоцінки ОВДП з індексованою вартістю на 1,2 млрд грн, пояснили у банку.

Наприкінці лютого Ощадбанк переказав до державного бюджету рекордну суму податку на прибуток – 4,7 млрд грн податку, а також близько 50% дивідендів за 2023 рік.

Ощадбанк посідає друге місце у банківській системі за обсягом чистих активів та коштів клієнтів, і перше – за кількістю відділень, яких налічується близько 1200.

Чистий прибуток банку у 2023 році, до завершення річних коригувань, склав 4,75 млрд грн, а показник рентабельності капіталу – 16,7% (у 2022 році – 2,9%).

Previous post Манчестер Сіті Челсі — котирування букмекерів — прогноз на півфінал Кубка Англії 20 квітня
Next post Україна та Європейський інвестиційний банк підписали меморандум щодо співпраці на 10 років – уряд