Після критики німецька компанія Knauf вирішила вийти з бізнесу в Росії.

Видання нагадало, що критику викликало те, що гігант будматеріалів продовжував вести бізнес у РФ, хоча інші німецькі компанії пішли з країни-агресора після початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Крім того, Knauf допомагала президенту РФ Володимиру Путіну та російській пропаганді відновлювати зруйнований російською армією Маріуполь Донецької області.

Merkur.de називає відмову Knauf від свого “мільярдного бізнесу” в Росії несподіваною і зазначає, що причина такого рішення не пояснюється.

Німецька компанія оголосила про бажання передати під російське управління весь свій бізнес у РФ включно зі видобутком сировини, виробництвом та збутом, “щоб у майбутньому зберегти робочі місця” для понад 4 тис. співробітників.

Зараз Knauf Group очікує на схвалення влади РФ, пишуть ЗМІ.

За даними Business Insider (публікація з підписки, на неї посилається Merkur.de), група Knauf вже повідомила Кремль про вихід із бізнесу.

Контекст

Санкції проти Росії ввели у відповідь на її агресію проти України ще 2014 року. Після повномасштабного вторгнення російських військ 24 лютого 2022 обмеження суттєво розширили.

Черговий, 13-й пакет санкцій проти Росії Євросоюз прийняв 23 лютого 2024 року.

По інформації глобальної бази даних щодо відстеження санкцій Castellum, з кінця лютого 2022 року проти РФ запровадили майже 16,6 тис. обмежень. Загалом з 2014 року, коли РФ окупувала Крим та частину території Донбасу – майже 19,3 тис. Росія – найбільш підсанкційна країна у світі, вона випередила Іран, Сирію та Північну Корею.

Previous post Конгресмен США: Терміни доставки зброї Україні будуть швидше, ніж будь-хто міг подумати | новини України
Next post Суд знову залишив Коломойського під вартою, але зменшив заставу