Американська допомога – це дуже добре. Але Америка не відремонтує трофейну техніку і не придбає Mavic розвідникам

Конгрес США проголосував за таку довгоочікувану нами допомогу. І це дуже гарна новина. І щира подяка всім, хто на різних рівнях лобіював надання цієї допомоги!

Але я маю одну побоювання, якою хочу поділитися.

Подібні добрі новини можуть неправильно трактуватися частиною українського суспільства. Ми бачили це рівно рік тому.

Після того як було оголошено про підготовку до контрнаступу, коли була створена танкова коаліція і союзники наввипередки обіцяли хтось – Leopard, хтось – Abrams, хтось – Challenger, анонсувалися поставки різного озброєння, багато боєприпасів тощо, донати активно пішли на спад.

І якщо у січні 2023-го фонд акумулював близько 220 млн грн, то у квітні 2023-го – лише 104 млн. грн.

Американська допомога – це дуже-дуже добре! Без неї нам дуже тяжко! Але глобально ця допомога не вплине на кількість заявок на допомогу, які щомісяця залишають підрозділи на сайті фонду. І кількість звернень від військових до інших волонтерів також не зменшиться.

Тому що Америка не придбає в підрозділ антени, кабелі, ретранслятори, генератори або елементи живлення. Америка не відремонтує бійцям пікап і не придбає інший. Не відремонтує трофейну техніку та не купить потужний прожектор для мобільних вогневих груп. Америка не придбає Mavic розвідникам і не поставить сотню FPV у РУБпАК.

Тому є велике прохання не розслаблятися та тримати себе у тонусі! Поки триватиме війна, наші воїни потребуватимуть нашої підтримки та допомоги!

Дякую всім, хто донатить на різні волонтерські ініціативи! Без вас ми не потягнули б оперативно закривати потреби воїнів.

Так тримати! Працюємо, панове!

Источник: Сергій Притула / Facebook

Опубліковано з особистого дозволу автора

Блог відбиває виключно думку автора. Редакція не несе відповідальності за зміст та достовірність матеріалів у цьому розділі.

Previous post В’ятрович: є загроза повернення обмеження української у кіно – новини ЛБ
Next post «Це окрема їхня задумка» – офіцер бригади «Рубіж» про загрозу захоплення Часового Яру